Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Plíšková v New Yorku postupuje, do čtvrtfinále prošla přes Azarenkovou

Česko má zastoupení ve čtvrtfinále tenisového US Open. Karolína Plíšková porazila na grandslamovém turnaji v New Yorku Viktorii Azarenkovou z Běloruska 7:5, 6:7, 6:2. Turnajová dvaadvacítka se o semifinále utká s Američankou Danielle Collinsovou nebo další Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si zahraje čtvrtfinále US Open

Třicetiletá Plíšková si v souboji bývalých světových jedniček připsala proti Azarenkové páté vítězství z devíti zápasů. Rodačka z Loun prožívá nejlepší grandslamové vystoupení v sezoně. Kvůli zlomenému zápěstí vynechala Australian Open, na Roland Garros a ve Wimbledonu dohrála ve 2. kole. Pod novým trenérem Leošem Friedlem vyhrála desáté ze 13 zápasů. Nadále živí naději na první titul z turnajů "velké čtyřky".

Dvaadvacátá hráčka světa Plíšková ustála na konci prvního setu nepříjemné chvíle, kdy stavu 4:4 ztratila servis. Dvojnásobná grandslamová šampionka Azarenková ale set nedopodávala a Češka se díky třem vyhraným gamům za sebou dostala do vedení.

Třiatřicetiletá Běloruska se však rychle vrátila do hry. V tie-breaku druhé sady Plíšková odvrátila za stavu 2:6 tři setboly, ten čtvrtý už ale smazat nedokázala.

Rozhodnutí přinesl třetí set, kde byla Plíšková při servisu bezchybná. Díky dvěma brejkům si po třech hodinách zajistila postup do desátého grandslamového čtvrtfinále. Celkem zaznamenala osm es a 53 vítězných míčů.

US Open:

Ženy

Dvouhra - 4. kolo: Plíšková (22-ČR) - Azarenková (26-Běl.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články