Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jednička Šwiateková musela o postup do čtvrtfinále US Open srdnatě bojovat

Světová jednička Polka Iga Šwiateková se na US Open pořádně nadřela. Duel s Němkou Jule Niemeierovou musela otáčet, ale nakonec se po vítězství 2:6, 6:4, 6:0 dostala poprvé na betonových dvorcích ve Flushing Meadows do čtvrtfinále. Vyzve v něm přemožitelku Petry Kvitové, domácí tenistku Jessicu Pegulovou.

Andrej Rubljov
zdroj: ČTK / AP / Bernat Armangue

Postup dvojnásobné vítězky Roland Garros Šwiatekové se nerodil vůbec snadno. Jednadvacetiletá Polka prohrála kvůli dvěma ztraceným servisům první set a ve druhém měla po dalším brejku soupeřky manko 1:2. Na lavičce schovala hlavu do ručníku a snažila se namotivovat k obratu. Ten se jí vzápětí povedl.

Polka získala čtyři brejky, vyhrála sadu 6:4 a v rozhodujícím setu nadělila "kanára". Wimbledonská čtvrtfinalistka Niemeierová, které patří 108. místo v žebříčku WTA, ztratila od začátku druhé sady až do konce zápasu sedm servisů za sebou. Celkem udělala také 42 nevynucených chyb.

Mezi muži jde dál Rus Andrej Rubljov, který porazil sedmého nasazeného Brita Camerona Norrieho třikrát 6:4. Čtyřiadvacetiletý rodák z Moskvy narazí buď na grandslamového rekordmana Španěla Rafaela Nadala, nebo domácího Američana Francese Tiafoea.

Rubljov si proti Norriemu připsal ve třetím vzájemném zápase druhé vítězství a zahraje si čtvrtfinále US Open potřetí. Ztratil jen jedinkrát servis a o tři roky staršího soupeře vyřadil po dvou hodinách a šesti minutách. Pomohl si 11 esy.

Olympijský vítěz ze smíšené čtyřhry v Tokiu postoupil do čtvrtfinále grandslamu pošesté v kariéře. Mezi čtyři nejlepší se ale dosud nedostal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články