Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plíšková i dvojice Krejčíková se Siniakovou jsou už ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková se na americkém grandslamu zatím nezastavuje a ve Flushing Meadows si zahraje ve čtvrtfinále. Ve čtvrtém kole přehrála Australanku Ashleigh Bartyovou dvakrát 6:4 a v další fázi turnaje narazí na Serenu Williamsovou. Dál pokračují také deblistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které si poradily s ukrajinsko-německým párem Ljudmila Kičenoková, Laura Siegemundová 6:3 a 6:2.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Cortez

S třiadvacetinásobnou grandslamovou vítězkou Williamsovou hrála Plíšková naposledy předloni právě na US Open a v semifinále zvítězila. Americká tenistka nyní postoupila do čtvrtfinále po duelu s Estonkou Kaiou Kanepiovou, kterou porazila 6:0, 4:6 a 6:3.

V utkání s turnajovou osmnáctkou Bartyovou předvedla Plíšková nejlepší výkon v turnaji. Hrála pestře, vyrovnala se s nepříjemnými čopy soupeřky a především odvrátila všech osm brejkbolů, kterým čelila. Například v osmé hře prvního setu prohrávala už 0:40, ale pěti fiftýny v řadě hrozbu ztráty podání zažehnala.

Sama byla při brejkbolech stoprocentní a oba využila. Ten první hned v první hře utkání a druhý ve třetím gemu druhého setu. Po necelé hodině a půl využila při svém podání první mečbol, chybující Bartyová trefila returnem síť.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Jsem ráda, že jsem to zvládla bez výraznějších komplikací

"Po mečbolu jsem cítila velkou úlevu," řekla s úsměvem Plíšková. "Vypadá to, že jsem vyhrála jednoduše, jenže každý gem byl těžký. Čelila jsem mnoha brejkbolům, ale v důležitých momentech jsem zahrála dobře," pochvalovala si předloňská finalistka newyorského grandslamu.

Krejčíková se Siniakovou ještě neprohrály ani set

"Hrajeme zápas po zápasu a uvidíme, co se nám tady povede," řekla Krejčíková. "Snažíme se hrát, co nejlépe to jde. Letošní sezona je skvělá, jsme z toho nadšené a doufám, že ještě není konec," doplnila v rozhovoru na kurtu Siniaková.

Proti Kičenokové a Siegemundové měly raketový start a rychle vedly 5:0. Pak sice o tři hry přišly, ale zápas dál kontrolovaly. I ve druhé sadě soupeřky přehrály a při podání Siniakové utkání ukončily. "Odehrály jsme skvělý zápas," řekla Siniaková.

Ve třech zápasech české hráčky neztratily ani set. V dalším utkání narazí buď na Sie Šu-wej z Tchaj-wanu s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, nebo na sedmé nasazené Belgičanku Elise Mertensovou a Demi Schuursovou z Nizozemska.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje US Open:

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Plíšková (8-ČR) - Bartyová 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo: Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - L. Kičenoková, Siegemundová (Ukr./Něm.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články