Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Nadal urval dva tie-breaky a postupuje, Serena svou sestru přejela

Čtyři hodiny a třiadvacet minut. Tak dlouho musel Rafael Nadal dřít, aby porazil Rusa Karena Chačanova. Španěl si na US Open zahrál svůj nejdelší zápas, nakonec slavil vítězství po setech 5:7, 7:5, 7:6 a 7:6. Žádné drama nepřinesl očekávaný souboj sester Williamsových ve třetím kole. Mladší a úspěšnější Serena dominovala a Venus na hlavním dvorci Arthura Ashe deklasovala za hodinu a čtvrt 6:1 a 6:2.

Rafael Nadal
zdroj: Reuters

"Jsem hodně rád, že jsem postoupil, protože jsem se octil ve velice složité situaci. Měl jsem během zápasu problémy a on hrál agresivně. Mám pár věcí, na kterých musím před dalším duelem popracovat," řekl Nadal před cestou z kurtu.

S ruským soupeřem Nadal naposledy prohrál před osmi lety a zprvu se zdálo, že Chačanov sérii šestnácti výher ukončí. Tvrdě hrající sedmadvacátý nasazený získal první set a ve druhém šel po brejku na 5:4 podávat na zisk druhé sady.

Nadal je ale jedním z největších bojovníků, jaký kdy na okruhu běhal s raketou, a nepovolil dvaadvacetiletému mladíkovi ani setbol. Za stavu 5:5 se začal snášet z nebe déšť a po zatažení střechy uklidněný Nadal přidal další dvě hry.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal se ve 3. kole US open pořádně zapotil

Odpor Chačanova ale nezlomil. I v dalších sadách musel ve většině výměn předvést výbornou hru a bojovat. Až v tie-breaku třetí sady ukázal Rus záchvěv nejistoty a třemi dvojchybami Španělovi pomohl. Ve čtvrtém setu podával Nadal na výhru, ale ještě přišla jedna ruská revolta, než zápas ukončil dalším úspěšným tie-breakem.

Nadal přežil ofenzivní smršť Chačanova a jeho 66 vítězných úderů včetně 22 es. Před dalším utkáním, ve kterém narazí na Nikoloze Basilašviliho z Gruzie, musí dávat dohromady i pravou nohu. Po prvním setech si nechal podvázat pravé koleno.

Návrat vítěze US Open z roku 2016 Stana Wawrinky do New Yorku po operaci kolena rázně ukončil Kanaďan Milos Raonic po setech 7:6, 6:4 a 6:3.

Serena dominovala

Serena Williamsová pokračuje sebejistě v cestě za čtyřiadvacátým grandslamovým titulem. "Odehrála jsem nejlepší zápas po návratu. Tvrdě jsem na tom pracovala, doufám, že se to začne ukazovat," řekla po utkání. Po využitém mečbolu se ani moc neradovala, sestru u sítě objala a i diváci ji oslavovali jen chladně.

Sestry Williamsovy po vzájemném duelu
zdroj: Reuters

Předzápasové napětí ještě stouplo, když si Serena ve druhé hře hnula kotníkem. O první pauze si nechala pravou nohu obvázat, ale její hru to nijak nepoznamenalo. Ve zbytku utkání jednoduše Venus přehrála  dala deset es a měla 34 vítězných úderů.

"Hrála výtečně. Já toho moc špatně neudělala, ale vůbec jsem se nedostala do hry. Byl to jeden z nejlepších zápasů, které proti mně odehrála," řekla Venus. Serena po třicátém vzájemném utkání zvýšila vedení nad sestrou na 18:12. Soupeřkou šestinásobné vítězky US Open v osmifinále bude Estonka Kaia Kanepiová, která v 1. kole překvapivě vyřadila Simonu Halepovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články