Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nadal skrečoval a titul neobhájí, ve finále se utká Del Potro s Djokovičem

Zraněné koleno vystavilo stopku světové jedničce Rafaelu Nadalovi v semifinále grandslamového US Open. Španělský fenomén a trojnásobný vítěz prestižního turnaje v New Yorku vzdal po dvou setech za stavu 6:7 a 2:6 Juanu Martínu del Potrovi, kterého ve finále čeká jiný bývalý šampion z Flushing Meadows Novak Djokovič.

Rafael Nadal se loučí s publikem na US Open
zdroj: USA TODAY Sports autor: Robert Deutsch

Djokovič vyřadil ve třech setech 6:3, 6:4 a 6:2 Japonce Keie Nišikoriho a v neděli bude útočit na 14. grandslamovou trofej, druhou letošní po Wimbledonu. Titul z New Yorku si odvezl už v letech 2011 a 2015, finálový soupeř Del Potro triumfoval v roce 2009.

"Nevím, jak to vypadalo, ale cítím se opravdu skvěle," pochvaloval si jednatřicetiletý Srb po postupu už do osmého finále na US Open. "Byla v tom síla, soustředění, dobrá taktika. Samozřejmě se to jednodušeji říká, než provádí. Musíš ty údery zahrát," liboval si. 

Rodák z Bělehradu navíc po postupu do boje o titul získal jistotu účasti na Turnaji mistrů, stejně jako další legenda Roger Federer, jenž vypadl na posledním grandslamu v osmifinále.

Nadal, který už měl jistou kvalifikaci pro listopadový vrchol sezony v Londýně dříve, ucítil zkraje semifinále známou bolest v pravém koleni. "Udělal jsem špatný pohyb. Na konci to už nebyl tenisový zápas. Hrál jen jeden, ten druhý pouze stál na druhé straně. Nenávidím skreče, ale zůstat ještě jeden set a předvádět tohle... To by bylo moc. Bolest se bohužel nedala vydržet," přiznal dvaatřicetiletý Španěl, jenž pomýšlel na 18. titul z grandslamů.

Zatímco Nadal po celou kariéru bojuje s koleny, Del Potro zase se zápěstím a byl několikrát na operaci. V 29 letech se nicméně dočkal druhého finále na grandslamu.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 53 milionů dolarů):

Muži: Dvouhra - semifinále: Del Potro (3-Arg.) - Nadal (1-Šp.) 7:6 (7:3), 6:2, skreč, Djokovič (6-Srb.) - Nišikori (21-Jap.) 6:3, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články