Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Siniaková s Krejčíkovou další grandslam nevyhrají, Serena se o titul utká s Ósakaovou

Grandslamový hattrick je tatam. Turnajové jedničky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková prohrály v New Yorku v semifinále s australsko-americkým párem Ashleigh Bartyová a Coco Vandewegheová. Třináctým nasazeným podlehly 4:6 a 6:7. Podeváté si finále US Open zahraje Serena Williamsová, když deklasovala Lotyšku Anastasiji Sevastovovou 6:3 a 6:0. Na čtyřiadvacátý grandslamový titul bude útočit v zápasu proti dvacetileté Japonce Naomi Ósakaové, která vyhrála nad Madison Keysovou 6:2, 6:4.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/ZUMA

Dvaadvacetileté Siniaková a Krejčíková letos triumfovaly na Roland Garros a ve Wimbledonu. Na US Open je tak dělily dvě výhry od třetího grandslamového titulu v řadě, čímž by zopakovaly svůj juniorský deblový úspěch z roku 2013.

Utkání se na dvorci Louise Armstronga hrálo kvůli dešti pod zataženou střechou a Češky se těžko vyrovnávaly s výborným servisem soupeřek. V utkání měly jen dva brejkboly, ale Vandewegheovou ve druhé sadě o podání nepřipravily.

V prvním setu přišla o servis Krejčíková za stavu 4:5 poté, co při třetím setbolu zkazila bekhend. Ve druhém odvrátily první mečbol v desáté hře a v tie-breaku další dva. Ten druhý se štěstím Siniaková, která trefila smeč rámem, ale míč přistál na zadní lajně. Při čtvrtém mečbolu už na volej Bartyové nestačila reagovat.

Tři grandslamové deblové tituly v sezoně naposledy získaly americké sestry Serena a Venus Williamsovy v roce 2009. Vyhrát v Paříži, Londýně i v New Yorku jako poslední dokázaly v roce 1998 Jana Novotná se Švýcarkou Martinou Hingisovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Serenu Williamsovou ve finále US Open vyzve Ósakaová

Serena: Je to skutečně pozoruhodné

Šestatřicetiletá Williamsová začala jako ve čtvrtfinále proti Karolíně Plíškové pomaleji a přišla o podání v první hře a prohrávala 0:2. Od té doby ale pod zataženou střechou centrkurtu dominovala, tlačila se k síti a už ztratila jen jeden game.

"Je to skutečně pozoruhodné. Po porodu jsem sotva chodila a hýbala se a po roce hraju druhé finále," řekla Williamsová, která loni během US Open porodila dceru Olympii a letos se úspěšně vrátila. Po rozpačitém úvodu v březnu hrála finále ve Wimbledonu a nyní je v boji o titul i na US Open.

Ve finále je Serena Williamsová poprvé od roku 2014, kdy na US Open slavila šestý vavřín. Letošním triumfem by získala již čtyřiadvacátou grandslamovou trofej, čímž by vyrovnala rekord legendární Australanky Margaret Courtové. "Jsem pořád na vzestupu, ještě nejsem na vrcholu. Sice už nejsem mladé kuře, ale věřím, že mám před sebou pořád zářnou budoucnost," řekla Williamsová.

Ósakaová dokázala v utkání s Keysovou odvrátil všech třináct brejkbolů. "Moc jsem toužila si zahrát se Serenou," řekla Japonka, proč si dokázala pokaždé udržet servis. Soupeřce vzala podání třikrát a vyhrála po hodině a půl. "Vždycky, když jsem měla brejkbol, tak vytáhla eso, vítězný úder nebo něco podobného. Bojovala jsem, ale ona hrála výborně," ocenila Keysová.

V Indian Wells letos Ósakaová získala první titul na okruhu WTA a nyní premiérově zdolala i Keysovou. "Cítím se zvláštně, protože ona je skvělá hráčka a porazit jí mi přijde až neuvěřitelné. Ještě se viditelně třesu," řekla Ósakaová.

Výsledky US Open

Ženy: Dvouhra - semifinále: Ósakaová (20-Jap.) - Keysová (14-USA) 6:2, 6:4, S. Williamsová (17-USA) -Sevastovová (19-Lot.) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - semifinále: Bartyová, Vandewegheová (13-Austr./USA) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 6:4, 7:6 (8:6), Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Stosurová, Čang Šuaj (Austr./Čína) 6:4, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články