Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Muchová: Čtvrtfinále US Open? Krásné, ale nechci se tím zastavit

Postupem mezi osm nejlepších hráček na US Open zkompletovala na grandslamech sbírku čtvrtfinálových účastí. Karolína Muchová se ale nechce nejnovějším počinem uspokojit a ráda by v New Yorku dokázala ještě víc. Po výhře nad Číňankou Wang Sin-jü 6:3, 5:7, 6:1 narazí turnajová desítka v další fázi na Rumunku Soranu Cirsteaovou a je přesvědčená, že má šanci i proti ní.

Karolína Muchová
zdroj: Reuters

"Tohle bylo poslední čtvrtfinále, které mi chybělo, a jsem ráda, že jsem to dokázala. Je to krásné, ale nechci se zde zastavit. Jsem na sebe pyšná, že jsem to zvládla, dívám se však pořád dopředu, abych postoupila i do dalšího kola," uvedla Muchová.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce vyhrála první set proti Wang Sin-jü díky čtyřem brejkům za 39 minut. Ve druhé sadě ale sama čtyřikrát servis ztratila a o šest let mladší Číňanka srovnala. Přestože česká tenistka přišla o set na turnaji poprvé, dokázala se do toho rozhodujícího zkoncentrovat.

"Vrátila jsem se ke hře, kterou jsem předváděla v prvním setu. Snažila jsem se hrát více slicy, měnit rytmus, a ne jen střílet jako ve druhém setu. To byl klíč k úspěchu," podotkla Muchová.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová je poprvé ve čtvrtfinále US Open

Před rozhodujícím třetím setem jí v horkém počasí pomohla také přestávka, během níž se hráčka I. ČLTK Praha v zázemí zchladila a znovu naladila. "Přišlo mi to vhod. Převlékla jsem se a popřemýšlela, jak to změnit. Jít více na síť a dávat kraťasy nebo slicy. Myslím, že to byla cesta, díky níž se mi povedlo utkání vyhrát," doplnila Muchová.

Finalistka letošního Roland Garros vyhrála devátý z deseti posledních zápasů, před US Open se dostala také do finále turnaje v Cincinnati. Díky úspěšné sezoně, v níž je také blízko premiérové účasti v Turnaji mistryň, se cítí stále jistěji.

"Také v Cincinnati jsem hrála skoro všechny zápasy na tři sety, takže jsem si věřila. Je to ale zrádné. Soupeřka hrála ve druhém setu velmi dobře a nevěděla jsem, co od ní přijde. Jakmile jsem využila brejkbol na 3:1, cítila jsem, že už mám navrch," řekla Muchová.

Ve volných dnech se snaží v New Yorku od tenisu také mentálně odpočinout. "V sobotu jsem měla volno a dala si od tenisu pauzu. Bydlíme v hotelu poblíž Central Parku, tak jsem šla na procházku a zastrečovala si. Město se mi líbí, jak Central Park, tak i všechny ty kavárny nebo restaurace," líčila Muchová.

V úterním boji o semifinále vyzve svěřenkyně trenéra Emila Miškeho turnajovou třicítku Soranu Cirsteaovou z Rumunska. O šest let starší soupeřka vyřadila ve 3. kole turnajovou čtyřku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu a v osmifinále zdolala i olympijskou šampionku Švýcarku Belindu Bencicovou.

S Cirsteaovou se Muchová utká popáté a počtvrté letos. Dosud proti ní má bilanci tří výher a jedné porážky. "Hraje skvělý tenis. Musím být co nejlépe připravená, abych jí mohla čelit a mít proti ní šanci. Věřím, že ale se svou hrou mohu být na špici," dodala Muchová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články