Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krejčíková se Siniakovou to dokázaly. Vyhrály i US Open

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály US Open a slaví tak tzv. kariérní Grand Slam. Poslední velkou trofej, která jim ve sbírce chyběla, vybojovaly po vítězství 3:6, 7:5 a 6:1 ve finále nad domácími Catty McNallyovou a Taylor Townsendovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Sinikovou doplnily grandslamovou sbírku

Po dvou titulech ve Wimbledonu, French Open a letošním vítězství na Australian Open získaly Češky čtvrtou odlišnou trofej z turnajů velké čtyřky.

"Nevím, čím to je. Celá sezona mi přišla těžká a zvlášť tenhle zápas. Bylo to náročné a všechny jsme hrály výborně. Je úžasné, že jsme vyhrály další grandslam," uvedla Krejčíková.

Nasazené trojky uspěly na třetím grandslamovém turnaji v sezoně. Naprázdno vyšly jen na Roland Garros, kde musely kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus odstoupit.

Velkolepý obrat

Šestadvacetileté Češky zvrátily v utkání proti nenasazeným soupeřkám nepříznivý vývoj. Od stavu 0:1 na sety a 1:4 ve druhé sadě získaly dalších 12 ze 14 her.

"V ten moment jsme se uklidnily a řekly si: Dobře, tentokrát to nevyjde," uvedla Siniaková. "Myslím, že nám to pomohlo. Předváděly jsme pak lepší tenis, snažily se bojovat a uhrát každý bod. Jsem překvapená a šťastná, že se nám to povedlo. Vážím si toho, že spolu hrajeme a jde nám to tak dobře," doplnila rodačka z Hradce Králové, která se po newyorském turnaji stane světovou jedničkou v deblu.

Šestadvacetileté Češky, které hrály finále v New Yorku poprvé, nezačaly utkání dobře. Od stavu 2:2 v prvním setu přišly třikrát o servis a po 46 minutách sadu ztratily.

Ve druhém setu prohrávaly Krejčíková se Siniakovou 1:4, poté se ale Češky chytily na returnu. Američanky nedokázaly slibně rozjetý zápas dotáhnout k vítězství, naopak o sadu kvůli dvěma ztraceným servisům přišly.

Rozhodující set se už odehrál v režii psychicky posílených českých tenistek. Krejčíková se Siniakovou brzy utekly do vedení 4:0 a sadu zakončily dalším prolomeným servisem soupeřek.

"Tahle porážka bolí. Není to ale naposledy, co jsem tu hrála. Tím jsem si jistá. Budu dál makat, tohle mě motivuje jít za úspěchem ještě tvrději. Takže pozor na rok 2023," prohlásila Townsendová.

Ziskem šestého grandslamového titulu se odpoutaly v historickém žebříčku od Lucie Šafářové. Tři tituly je dělí od Heleny Sukové, v čele je s 12 triumfy Jana Novotná.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články