Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Havlíčková si z New Yorku další grandslamovou trofej v singlu nepřiveze, v deblu ano

Úspěšné tažení sedmnáctileté Lucie Havlíčkové skončilo na juniorském US Open porážkou ve finále. Na betonových dvorcích v New Yorku padla s Alexandrou Ealaovou z Filipín 2:6, 4:6 a přišla tak o možnost zopakovat červnový double z Roland Garros. Šanci na zisk cenné trofeje ale zužitkovala ve čtyřhře s Ruskou Dianou Šnajderovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Swiateková vyhrála US Open, Havlíčková prohrála finále juniorského singlu

Havlíčková držela v úvodu finále krok, od stavu 2:2 však prohrála čtyři gemy za sebou a první set ztratila. Ve druhé sadě přišla ze začátku o podání, brejk ale ihned soupeřce oplatila. O porážce české tenistky rozhodla devátá hra, kdy Havlíčková přišla znovu o servis. Ealaová poté duel dopodávala.

Ve dvouhře měla Elaová početnou filipínskou podporu v hledišti. "Je to nesportovní, nelíbilo se mi to. Není hezké, když se fanoušci hlasitě radují po vaší dvojchybě. Přišlo mi to jako na fotbale, pokud s tím ovšem rozhodčí něco neudělá, tak se s tím musím smířit. Nechci se na to vymlouvat, nerozhodili mě nějak výrazněji, byla jsem na to předem připravena," komentovala atmosféru.

Spolu se Šnajderovou, s níž Havlíčková vytvořila první nasazený pár, pak porazily německou dvojici Carolina Kuhlová, Ella Seidelová 6:3, 6:2. "Dvouhra bolí, ale s Dianou jsme to zvládly a já si zlepšila náladu. Motivace byla ještě větší, prohrát dvakrát po sobě je strašné," řekla Havlíčková.

Spolu se Šnajderovou, s níž Havlíčková vytvořila první nasazený pár, následně porazily německou dvojici Carolina Kuhlová, Ella Seidelová 6:3, 6:2. V Paříži triumfovala Havlíčková v deblu po boku jiné české tenistky Sáry Bejlek.

Smíšenou čtyřhru vyhráli Australané Peers se Sandersovou

John Peers a Storm Sandersová vyhráli v New Yorku mix. Francouzko-belgickou dvojici Edouard Roger-Vasselin, Kirsten Flipkensová porazili ve finále po obratu 4:6, 6:4, 10:7 a připsali si první společný grandslamový triumf v kariéře.

Osmadvacetiletá Sandersová ve finále "turnaje velké čtyřky" debutovala. O šest let starší Peers před pěti lety zvítězil v mužském deblu na Australian Open. 

Peers uspěl v mixu také loni na olympijských hrách v Tokiu, kde po boku bývalé světové jedničky Ashleigh Bartyové získal bronzovou medaili.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů):

Juniorky:
Dvouhra – finále:
Ealaová (10-Fil.) - Havlíčková (2-ČR) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra – finále:
Sandersová, Peers (4-Austr.) - Flipkensová, Roger-Vasselin (Belg./Fr.) 4:6, 6:4, 10:7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články