Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Djokovič je potřinácté mezi nejlepším kvartetem US Open, v semifinále narazí na Sheltona

Už jen dvě vítězství dělí Novaka Djokoviče od 24. grandslamového titulu. Trojnásobný šampion US Open a druhý nasazený hráč zdolal turnajovou devítku Taylora Fritze 6:1, 6:4 a 6:4 a s přehledem postoupil do semifinále. V něm ho čeká dvacetiletý Ben Shelton, který přehrál v americkém souboji Francese Tiafoea 6:2, 3:6, 7:6 a 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič nezaváhal s Fritzem, v semifinále US Open ho vyzve Shelton

Šestatřicetiletý Djokovič se stal nejstarším semifinalistou US Open od Jimmyho Connorse v roce 1991. Rodák z Bělehradu se probojoval v New Yorku tak daleko potřinácté v kariéře. Celkem je ve 47. grandslamovém semifinále, čímž se osamostatnil v čele historického žebříčku od Švýcara Rogera Federera.

"Hraji na tomto kurtu už spoustu let a odehrál jsem zde řadu epických zápasů. Už se nemůžu dočkat, až za pár dní přijde další," řekl v rozhovoru na dvorci Djokovič.

Fritze porazil i v osmém vzájemném měření sil a posedmé s ním neztratil ani set. Zaznamenal 25 vítězných míčů, Američan naopak doplatil na kurtu Arthura Ashe na 51 nevynucených chyb. Během utkání panovala teplota kolem 38 stupňů Celsia a vysoká vlhkost. "Bylo v tom velmi těžké hrát. Vůbec to nebylo jednoduché," doplnil Djokovič.

V semifinále jej čeká o šestnáct let mladší Shelton. Sedmačtyřicátý hráč světa zdolal turnajovou desítku Tiafoea za více než tři hodiny a slavil premiérový postup mezi čtyři nejlepší hráče na grandslamu. Dosud bylo jeho maximem čtvrtfinále na letošním Australian Open.

Shelton se také stal nejmladším Američanem, který postoupil do semifinále US Open od Michaela Changa v roce 1992. Rodák z Atlanty si připsal 14 es a 50 vítězných míčků.

"Někdy musíte vypnout mozek, zavřít oči a jen se rozmáchnout," uvedl s úsměvem na kurtu Shelton. "Dal jsem do toho všechno. Byla to krásná bitva v nádherné atmosféře," podotkl. Pětadvacetiletý Tiafoe naopak přišel o šanci obhájit v New Yorku loňské semifinále.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):

Muži:
Čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb.) – Fritz (9-USA) 6:1, 6:4, 6:4, Shelton (USA) – Tiafoe (10-USA) 6:2, 3:6, 7:6 (9:7), 6:2

Ženy: 
Čtvrtfinále: Gauffová (6-USA) – Ostapenková (20-Lot.) 6:0, 6:2, Muchová (10-ČR) – CIrsteaová (30-Rum.) 6:0, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články