Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šwiateková si v Miami poradila s Ósakaovou a stane se novou jedničkou

Polka Iga Šwiateková ovládla turnaj v Miami. Ve finále si poradila s Japonkou Naomi Ósakaovou 6:4 a 6:0. Připsala si svůj šestý titul v kariéře. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šwiateková porazila ve finále turnaje v Miami Ósakaovou

Šwiateková si se čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou a někdejší světovou jedničkou Ósakaovou poradila za hodinu a 20 minut. Vítěznou sérii natáhla už na sedmnáct utkání v řadě.

"Poslední týdny byly naprosto šílené, proto jsem netušila, jestli se mi podaří vítěznou šňůru udržet," uvedla Šwiateková, jež v čele žebříčku vystřídá Australanku Ashleigh Bartyovou, která ukončila kariéru.

Dvacetiletá Polka si připsala šestý titul v kariéře a jako první hráčka dokázala ovládnout úvodní tři podniky kategorie WTA 1000 v sezoně. V Miami Šwiateková navázala na předchozí úspěchy z Dauhá a Indian Wells.

Na double v Miami a v Indian Wells v jednom ročníku dosáhla jako teprve čtvrtá hráčka v historii. Před ní se to podařilo Steffi Grafové, Kim Clijstersové a Viktorii Azarenkové.

"Je super, že jsem v poslední době opakovaně ukázala psychickou odolnost. V minulosti jsem třeba prohrála a netušila proč. Teď cítím, že to všechno zapadlo do sebe," prohlásila Šwiateková.

Ósakaová, která si minulý rok kvůli psychickým problémům dala od tenisu dvouměsíční pauzu, si o titul zahrála poprvé od finále loňského Australian Open. Také proto byla s vystoupením v Miami spokojená.

"V takové pozici jsem dlouho nebyla," uvedla čtyřiadvacetiletá Japonka. "Tenisem se zase bavím a věřím, že když budu pracovat, tak si zase nějaká finále zahraju," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články