Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Šwiateková se v Montrealu probila do semifinále

Po vyřazení dvou českých tenistek si světová jednička Iga Šwiateková poradila v Montrealu i s Američankou Danielle Collinsovou a je v semifinále. Přemožitelka Karolíny Plíškové a Muchové v pátek přehrála Collinsovou 6:3, 4:6, 6:2 a připsala si jubilejní 50. výhru v sezoně.

Iga Šwiateková
zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletá Polka Šwiateková usiluje v Montrealu o šestnáctý titul, letos získala čtyři: na Roland Garros, doma ve Varšavě, v Dauhá a Stuttgartu. Její příští soupeřkou bude světová trojka Jessica Pegulaová, jež zdolala deblovou partnerku a americkou krajanku Coco Gauffovu 6:2, 5:7 a 7:5.

Ve tři hodiny ráno místního času se radovala z postupu Jelena Rybakinová z Kazachstánu. S Darjou Kasatkinovou se přetahovaly tři a půl hodiny, než vyhrála 10:8 v tie-breaku rozhodující sady. Ruska měla jeden mečbol, Rybakinová využila pátý. Navzdory noci zůstalo na tribunách několik stovek diváků.

O finále si zahraje proti další ruské soupeřce Ljudmile Samsonovové. Ta přehrála dvakrát 6:4 Belindu Bencicovou, jež si nedlouho předtím v osmifinále s Petrou Kvitovou podvrtla kotník. Dva zápasy v jeden den musely sehrát některé tenistky kvůli čtvrtečnímu dešti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články