Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Šwiateková kvůli zraněným žebrům vynechá turnaj v Miami i dubnový Pohár BJK

Světová jednička si musí dát zdravotní pauzu. Iga Šwiateková kvůli zranění žeber nebude obhajovat titul v Miami. Jednadvacetiletá Polka navíc přijde také o dubnové zápasy v Billie Jean Cupu.

Iga Šwiateková
zdroj: Reuters autor: Sandra Sanders

Trojnásobná grandslamová vítězka se zranila na únorovém turnaji v Dauhá, kde získala titul. "Byla jsem nemocná a při jednom z těžkých záchvatů kašle jsem si poranila žebra," uvedla Šwiateková.

"Dokud nehrozilo, že se můj stav může zhoršit, snažila jsem se hrát dál. Bohužel už to ale dál nejde, protože mě to hodně omezuje a dost to bolí," přidala Šwiateková, která minulý týden po vyřazení v semifinále neobhájila titul v Indian Wells.

Šwiateková měla ve druhém kole vstoupit do turnaje v Miami zápasem proti Američance Claire Liuové. Domácí tenistka nyní místo polské favoritky nastoupí proti Julii Grabherové z Rakouska.

Zranění navíc Šwiatekovou připraví o start v kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové, ve které se polský výběr utká s Kazachstánem. Zápasy jsou na programu 14. a 15. dubna v Astaně.

Šwiateková zatím neví, kdy se vrátí na kurty. "Jsem ale ráda, že to jsou moje první vážnější zdravotní problémy za velmi dlouhou dobu. Nebylo snadné se omluvit, ale zdraví je na prvním místě," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články