Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Krejčíková ve finále smetla Świątekovou a slaví triumf v Dubaji

Barbora Krejčíková vyhrála turnaj WTA v Dubaji. Ve finále si jasně poradila se světovou jedničkou Igou Świątekovou 6:4, 6:2 a slaví šestý titul ve dvouhře.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková vyhrála turnaj v Dubaji

Krejčíková smetla soupeřku za hodinu a 32 minut. Při deváté finálové účasti na okruhu vybojovala šestý triumf ve dvouhře. Sedmadvacetiletá Češka završila turnaj ziskem dalšího cenného skalpu. "Znamená to pro mě hodně. Byl to pro mě skvělý týden. S každým zápasem jsem se zlepšovala a dnes jsem ze sebe vydala to nejlepší," řekla Krejčíková.

"Výsledek mě moc těší. Obdivuju Igu za to, co dokázala, mám k ní velký respekt a je pro mě velkou inspirací. Bylo to skvělé finále a s výsledkem jsem spokojená," doplnila Krejčíková.

Krejčíková se stala pátou hráčkou za posledních čtyřicet let, které se podařilo na jednom turnaji porazit světovou jedničku, dvojku i trojku. Předtím to zvládly jen Sabalenková, Steffi Grafová a sestry Serena a Venus Williamsovy. "Je to velký úspěch, užívala jsem si to tu. Mám ráda zápasy na velkých kurtech a byla tu skvělá atmosféra. Věřím, že je přede mnou ještě spousta takových duelů," radovala se Krejčíková.

V aktualizovaném žebříčku WTA se Krejčíková posune na 16. místo za Kvitovou (15.) a před Karolínu Plíškovou (17.) Świąteková nenavázala na týden starý triumf v Dauhá a nevyužila šanci stát se první tenistkou od roku 2007, která oba turnaje v jedné sezoně vyhrála. Tehdy to dokázala Belgičanka Justine Heninová. Rodačka z Varšavy prohrála teprve třetí z 15 finálových zápasů.

Brněnská rodačka Krejčíková zahájila utkání zostra. Hned v první hře sebrala Świątekové servis a vzápětí získala náskok 3:1. Polka sice srovnala krok a Češce vzala podání i za stavu 3:4, v deváté hře ale přišla o servis potřetí a Krejčíková získala po 44 minutách sadu ve svůj prospěch. Świąteková, která na cestě do finále prohrála jen devět her, přišla o set po šesti zápasech.

V úvodu druhé sady odvrátila Krejčíková dva brejkboly a od stavu 1:2 už nedala světové jedničce šanci. Za povzbuzování z hlediště "Bára, Bára" získala zbývajících pět her a dotáhla duel k vítězství.

Dvouhra - finále:

Krejčíková – Šwiateková (1-Pol.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články