Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
RunCzech 2024

Strýcová byla silnější. Vyřadila Siniakovou a bude hrát osmifinále

Na pařížských kurtech došlo na další český souboj. Ve třetím kole French Open vyzvala Kateřina Siniaková svou zkušenější kolegyni Barboru Strýcovou. Siniaková vyšla naprázdno – prohrála 2:6, 3:6 a s turnajem se loučí. Naopak Strýcovou čeká v osmifinále Julija Putincevová. Duel Petry Kvitové s Anett Kontaveitovou byl odložen na sobotu. Přímý přenos z French Open sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Strýcová začala ztrátou podání a po servisu Siniakové prohrávala 0:2. Pak ale byla od základní čáry přesnější a pečlivější, občas si došla pro vítězný míč na síť a získala sedm her v řadě. Ve druhé sadě vzala Siniakové podání v šesté hře a po hodině a 22 minutách využila první mečbol.

"Jsem v osmifinále na grandslamu a je to můj nejlepší výsledek tady. Za to jsem strašně ráda. Předtím jsem tady měla katastrofu," vysvětlila Strýcová, proč se na dvorci tolik radovala z výhry. V minulosti prohrála na French Open osmkrát v prvním kole, k tomu ještě dvakrát v kvalifikaci. Prokletí Paříže prolomila předloni postupem do třetího kola.

"Katka je pro mě velká hráčka a mám radost, že jsem hrála dobře. Dodržela jsem věci, co jsem měla, a udržela hlavu. Teď se chci soustředit na to, co přijde, žít okamžikem a nekoukat moc dopředu. Cítím se skvěle," řekla Strýcová.

Siniaková konstatovala, že Strýcová málo kazila. "A mně nevycházelo, co jsem chtěla. Měla jsem víc chodit k síti. Míče jsem si připravila a nevyužila jsem šance. Chtělo by to víc sebedůvěry," řekla Siniaková. S premiérovou účastí ve 3. kole v Paříži a druhou na grandslamu v kariéře byla spokojená. "Je to pozitivní. Prohra mrzí, ale moje hra se zvedla, hraju konstantněji. Musím makat a výsledky přijdou."

Strýcová bude o postup do čtvrtfinále a vyrovnání svého grandslamového maxima usilovat v neděli v utkání s 98. hráčkou žebříčku Julií Putincevovou z Kazachstánu. "Brát čtvrté kolo, že jsem favoritka, protože to je Putincevová, to se takhle nedá. Pro mě to bude těžký zápas. Bude to boj a já se na něj těším," sdělila Strýcová.

Duel Strýcové se Siniakovou byl třetím českým soubojem v ženské dvouhře v Paříži. V těch předešlých Karolína Plíšková porazila Barboru Krejčíkovou a Lucii Šafářovou.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži:

Dvouhra - 3. kolo: Strýcová (26) - Siniaková 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo: Bertensová, Larssonová (9-Niz./Švéd.) - Townsendová, Voráčová (USA/ČR) 6:4, 6:0, Cirsteaová, Sorribesová (Rum./Šp.) - Kuzněcovová, Šafářová (Rus./ČR) 6:3, 6:2, Melicharová, Peschkeová (13-USA/ČR) - Rybáriková, Kužmová (SR) 6:1, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo: Roger-Vasselin, Sestini Hlaváčková (Fr./ČR) - Paire, Paquetová (Fr.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články