Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Kvitovou čeká Kontaveitová. Paříž uvidí také souboj Strýcové se Siniakovou

Petra Kvitová bude v Paříži hrát o postup do osmifinále French Open. Jako soupeřku bude mít estonskou hráčku Anett Kontaveitovou. Dojde též na další český souboj: Barbora Strýcová změří síly s Kateřinou Siniakovou. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Kvitová má s Kontaveitovou pozitivní bilanci 2:0 na zápasy, ale loni v Cincinnati i letos v Madridu prohrála první set a vývoj musela otáčet. "Hodně se zlepšila a na antuce hraje výborně. Bude to fakt těžký," tušila Kvitová.

"Hmmm, těžký na třetí kolo," reagovala. "Antuka jí letos hodně svědčí, dobře se na ní hýbe," nastínila. "Tenis na antuce je jiný, mění se a ve špičce je hodně obranářek. Na to musím být připravená a už tolik nepanikařím a nechodím bezhlavě do rány," pronesla Kvitová.

Strýcová, která plní roli 26. nasazené hráčky, i Siniaková usilují o premiérovou účast v osmifinále na Roland Garros. Strýcová vede vzájemnou bilanci 2:1. "Jsme obě dvě velké bojovnice. Bude to urputné a také o hlavě," řekla Siniaková.

Páteční program (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Džumhur (26-Bosna) - A. Zverev (2-Něm.), Wozniacká (2-Dán.) - Parmentierová (Fr.), Pouille (15-Fr.) - Chačanov (Rus.), Giorgiová (It.) - Stephensová (10-USA).

Kurt Suzanne Lenglenové: Keysová (13-USA) - Ósakaová (21-Jap.), Bautista (13-Šp.) - Djokovič (20-Srb.), Goffin (8-Belg.) - Monfils (32-Fr.), Kvitová (8) - Kontaveitová (25-Est.)

Kurt č. 1: Dimitrov (4-Bulh.) - Verdasco (30-Šp.), Svitolinová (4-Ukr.) - Buzarnescuová (31-Rum.), Thiem (7-Rak.) - Berretini (It.),

Kurt č. 7, 2. zápas: Strýcová - Siniaková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články