Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek prohání favorita. S Murraym vede 2:1 na sety, dohrávat se bude v úterý

Paříž – V 1. kole tenisového French Open zaskočil Radek Štěpánek turnajovou dvojku, Andy Murrayho. První dva sety vyhrál nad Britem 6:3, ve třetím dostal "kanára" a ve čtvrtém za stavu 2:4 v neprospěch českého reprezentanta byl duel pro blížící se tmu přerušen. Dohrávat se bude v úterý. Do 2. kola postoupili Strýcová a Pavlásek, na turnaji naopak končí Rosol, Hradecká a Plíšková.

Radek Štěpánek
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

Karolína Plíšková se na grandslamech stále nemůže prosadit a nepodařilo se jí to ani letos v Paříži. Nasazená sedmnáctka prohrála s Američankou Shelby Rogersovou, až 108. hráčkou světa, kterou letos bez větších problémů porazila v Indian Wells, po setech 6:3, 4:6 a 3:6. Plíšková přitom po vyhrané první sadě získala brejk a ve druhé vedla 3:1, ale náskok neudržela a duel ztratila za hodinu a půl.

Dobře rozehranný zápas měl Rosol. Agresivně returnoval druhý servis Wawrinky, se kterým prohrál minulý týden v semifinále v Ženevě, byl i trpělivý a úspěšně prokládal výměny zkrácením za síť.

Nad nasazenou trojkou vedl Rosol 2:1 na sety a ve čtvrté sadě měl při podání soupeře za stavu 2:2 dva brejkboly. Neuspěl však a po více než třech hodinách zápas prohrál 6:4, 1:6, 6:3, 3:6 a 4:6. Roland Garros tak zůstává jediným grandslamovým turnajem, na kterém obhájce titulu nikdy neprohrál v 1. kole.

"Šanci jsem měl, mohl jsem to dohrát ve čtvrtém setu. Ještě to bylo relativně daleko, ale cítil jsem, že tam se to láme," řekl k zápasu Rosol. "Pátý set byl z jeho strany mnohem lepší, moc nekazil, musel jsem si všechno uhrát. A on mi vzal jednou podání," zhodnotil duel.

Strýcová postoupila do druhého kola French Open jen při své premiéře v roce 2004, ale pak prohrála osmkrát v 1. kole. "Nebyl to zápas o tenise ale o hlavě. Jsem ráda, že jsem ho nějak zvládla a přežila. Nešlo o to, že bych myslela na mojí zdejší bilanci. Ale jdu na kurt a už se cítím divně, tak stísněně. Špatně jsem dýchala, takže mi nepracovala hlava."

Letos hraje Strýcová na antuce solidně a fedcupovou spoluhráčku Hradeckou, která postoupila z kvalifikace, zdolala popáté v kariéře ze šesti vzájemných utkání. "Zápas nebyl moc hezký na koukání. Vůbec jsem nehrála jako v předchozích týdnech, ale poslední balón jsem vyhrála," řekla Strýcová.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Pavlásek si v duelu grandslamových debutantů poradil se Španělem Robertem Carballésem 6:2, 4:6, 6:3, 1:6 a 6:1 a pětisetové vítězství v grandslamové premiéře zhodnotil jako velkou zkušenost do budoucna. "Vím, že pět setů hrát můžu, je to úplně něco jiného než challengery," řekl s tím, že větší nápor byl duel pro psychiku. "Nesmíte ani na chvíli polevit a nic podcenit. To je hrozný záběr na hlavu," konstatoval.

I druhý den narušil turnaj déšť a program začal s dvouapůlhodinovým zpožděním. Organizátoři proto některé zápasy z úterního dne vyškrtli a hrát tak nebudou Kateřina Siniaková proti Španělce Carle Suárezové ani Denisa Allertová proti Japonce Kurumi Naraové.

Výsledky French Open

Dvouhra žen - 1. kolo:

Rogersová (USA) - Karolína Plíšková (17-ČR) 3:6, 6:4, 6:3, Strýcová (30-ČR) - Hradecká (ČR) 6:4, 7:5.

Dvouhra mužů - 1. kolo:

Pavlásek (ČR) - Carballés (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, 1:6, 6:1, Wawrinka (3-Švýc.) - Rosol (ČR) 4:6, 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články