Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Štěpánek nám chybí, povzdechl si zklamaný Navrátil

Ostrava - Bolestivá porážka 2:3 s Kazachstánem v úvodním kole Davisova poháru poslala českou tenisovou reprezentaci do baráže o záchranu ve Světové skupině. Tým bez nemocného Radka Štěpánka nezvládl v Ostravě roli favorita, sedmému hráči světa Tomáši Berdychovi scházela výraznější podpora z druhé vlny. "Mysleli jsme si, že Radka můžeme nahradit, ale viděli jsme, že nám chyběl. Neříkám, že je nenahraditelný, ale chyběl," připustil nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Semifinalista loňského ročníku tak nečekaně zůstal na štítě nováčka elitní divize. "Zklamání to je," nezastíral kouč. "Viděli jsme ale, jak to jsou kvalitní hráči. Po čtyřhře jsme sice doufali, že to dotáhneme, ale dneska jsme viděli světový tenis v podání Golubjova. To byl výkon na úrovni hráče světové desítky. Tomáše zaskočil a přehrál ve všech parametrech. Honza Hájek psychicky nezvládl čtvrtý set," mínil Navrátil.

Zápas v plné nahotě odhalil problémy Čechů se sestavou. Po odstoupení Radka Štěpánka a odmítavém postoji Jana Hernycha měl trenér svázané ruce a do dvouhry vlastně pouze dvě jména. "Minář letos šestkrát vypadl v prvním kole na challengeru, Rosol hraje jenom challengery a tady by teďka měl hrát Davis Cup? Honza Hájek mě svými výkony přesvědčil. Chybí mu jen větší vyrovnanost," řekl Navrátil. Zařazení Jiřího Veselého do týmu bylo podle něj vkladem do budoucna.


Zápas tak rozhodlo famózní představení Golubjova, který v životním výkonu rozstřílel Berdycha a ukázal na specifikum Davisova poháru. Golubjov totiž letos nevyhrál ani jedno utkání. Získal pouze skalp Baghdatise, jenž mu vzdal kvůli zranění. "Kdyby takhle Golubjov hrál pořád, tak je úplně někde jinde, v první světové desítce. V Davis Cupu se to ale prostě může stát," řekl Navrátil. 

Trenér připustil, že éra úspěšného družstva se Štěpánkem a Berdychem je možná pomalu u konce. "Samozřejmě vím, že to může přijít. Radkovi bude 33 let, do roka, do dvou může třeba končit," dodal Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články