Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Start Nadala na Australian Open je v ohrožení, trápí ho záda

Druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal má stále problémy se zády. Už nyní je jasné, že Španěl nenastoupí k pátečnímu utkání ATP Cupu proti Řecku. Jeho pondělní start na Australian Open je prozatím nejistý.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: Hamish Blair

Nadal vynechal kvůli zablokovaným zádům už úterní úvodní duel loňských finalistů v týmové soutěži proti domácí Austrálii. "Trochu se to zlepšilo, ale pořád na tom nejsem tak, abych mohl jít a odehrát zápas naplno," řekl dvacetinásobný grandslamový šampion.

Čtyřiatřicetiletý Nadal si nyní hodinu zatrénoval v aréně Roda Lavera. "Není to tak, že bych na tom byl opravdu špatně, ale nejsem na tom ani tak dobře v tom smyslu, že bych mohl hrát," dodal.

Možnost, že ho zdraví v Melbourne na kurt nepustí a přijde o šanci překonat rekord v počtu grandslamových titulů, o který se momentálně dělí s Rogerem Federerem, Nadala příliš netrápí. "Musí to jít postupně, nejdřív vůbec na Australian Open hrát. A pokud to nepůjde, sezona pokračuje. Abych pravdu řekl, grandslamovými tituly jsem nikdy posedlý nebyl," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články