Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nadal kvůli problémům se zády v ATP Cupu nehrál, Djokovič uspěl proti Kanadě

Rafael Nadal vzdal start v dnešním úvodním zápase Španělska v ATP Cupu s Austrálií. Druhý hráč světa se omluvil kvůli problémům se zády. Nevyloučil ale, že do dalšího utkání, v němž tým loňských finalistů čeká ve čtvrtek Řecko, bude připraven nastoupit. I bez Nadala Španělé domácí výběr zdolali. Obhájci titulu Srbové zahájili nový ročník obnovené týmové soutěže výhrou 2:1 nad Kanadou. O oba body se postaral Novak Djokovič. Přímé přenosy z ATP Cupu vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP

Světová jednička nejprve ve dvouhře porazila Denise Shapovalova 7:5, 7:5 a vyrovnala skóre po úvodní prohře Dušana Lajoviče s Milosem Raonicem. V rozhodující čtyřhře Djokovič slavil další vítězství společně s Filipem Krajinovičem.

"Je to úžasné zahájení sezony. Doufám, že jste si to všichni, kteří jste sem přišli, užili. Protože já si to užil náramně," rozplýval se Djokovič, jenž začne za týden v téže areně Roda Lavera útok na vylepšení rekordu a již devátý titul z Australian Open.

Je nám líto, video expirovalo.
ATP Cup odstartoval. Srbové, Španělé i Rusové nezaváhali

Čtyřiatřicetiletý Nadal měl nastoupit k druhému zápasu proti Alexi De Minaurovi. V nominaci ho nahradil Pablo Carreňo a stejně jako Roberto Bautista uspěl. "Společně s celým týmem jsme se rozhodli, že dneska v prvním zápase tady v Melbourne hrát nebudu, protože mám zablokovaná záda," napsal dvacetinásobný grandslamový šampion na twitteru. "Snad to bude do čtvrtka lepší," dodal.

První vítězství si stejně jako srbští obhájci a Španělé, kteří jsou úřadujícími šampiony Davisova poháru, připsali do skupin také Rusové a Italové. Ti si poradili s rakouským týmem v čele s Dominicem Thiemem. Třetí hráč žebříčku prohrál oba zápasy - dvouhru s Matteem Berrettinim (2:6, 4:6) i debl po boku Dennise Novaka.

"On hrál hodně dobře, já určitě ne na top úrovni. Po dlouhé pauze jsem bohužel nezačal dobře," řekl Thiem, který hrál zápas naposledy před deseti týdny ve finále Turnaje mistrů.

Čtyři vítězové skupin postoupí na ATP Cupu do semifinále, v sobotu se pak rozhodne o držiteli trofeje.

Turnaj mužských týmů ATP Cup v Melbourne:

Skupina A:

Srbsko - Kanada 2:1

Lajovič - Raonic 3:6, 4:6, Djokovič - Shapovalov 7:5, 7:5, Djokovič, Krajinovič - Raonic, Shapovalov 7:5, 7:6 (7:4).

Skupina C:

Rakousko - Itálie 1:2

Novak - Fognini 6:3, 6:2, Thiem - Berrettini 2:6, 4:6, Novak, Thiem - Berrettini, Fognini 1:6, 4:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články