Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Souboj deblových parťaček vyhrála Hradecká, Siniaková v Hongkongu postoupila

Peking - Lucie Hradecká vyšla vítězně ze souboje deblových spoluhráček na tenisovém turnaji v čínském Tchien-ťinu. V duelu dvou úspěšných kvalifikantek zdolala v 1. kole Andreu Hlaváčkovou 7:5, 6:4. V Šanghaji nestačil Lukáš Rosol po postupu z kvalifikace na Srba Viktora Troického a 31. hráči světa podlehl 2:6, 4:6. Kateřina Siniaková porazila v prvním kole turnaje v Hongkongu Američanku Nicole Gibbsovou 6:3, 4:6 a 6:2.

Hradecká uspěla i ve druhém letošním vzájemném utkání, v dubnu v pražské Stromovce vyhrála rovněž ve dvou setech. V celkové vzájemné bilanci vede jednatřicetiletá Hradecká nad o rok mladší krajankou 3:1.

Ve druhém kole čeká Hradeckou vítězka zápasu mezi osmou nasazenou Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu a Naomi Ósakaovou z Japonska, která před dvěma týdny překvapila postupem do finále v Tokiu. Ve čtyřhře se stříbrné olympijské medailistky z Londýna na turnaji dotovaném půl milionem dolarů nepředstaví.

V prvním setu Rosol dvakrát ztratil servis, zatímco sám si nevypracoval ani jeden brejk. Druhá sada byla vyrovnaná až do stavu 4:4, kdy Rosol v nejdelším gamu celého zápasu potřetí v utkání přišel o podání. Troicki následně duel doservíroval.

Rosol podlehl srbskému tenistovi potřetí za sebou, celkově s ním má bilanci 3:4. V Šanghaji se představí ještě Tomáš Berdych, který má v prvním kole volno.

Siniaková porazila Američanku Gibbsovou ve třech setech a její další soupeřkou bude osmá nasazená Australanka Daria Gavrilovová, která je na žebříčku o 13 příček výše. Obě tenistky se na okruhu WTA dosud nestřetly.

Dvacetiletá Siniaková sice v úvodu utkání dvakrát přišla o svůj servis, za stavu 1:3 ale vyhrála pět gamů za sebou a tím i první sadu. Ve druhé Češka při podání o tři roky starší Gibbsové odvrátila tři setboly a snížila na 4:5, vzápětí však brejk nepotvrdila a bylo vyrovnáno.

Festival ztracených podání pokračoval i v rozhodujícím setu, jako první udržela servis Siniaková až ve čtvrtém gamu. Díky dalšímu brejku pak česká tenistka dovedla zápas do vítězného konce, když po více než dvou hodinách proměnila hned první mečbol.

V turnaji s dotací 250 tisíc dolarů se představí ještě Tereza Martincová, která postoupila z kvalifikace. V úvodním kole ji čeká nasazená šestka Francouzka Caroline Garciaová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články