Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slovenská hvězda Cibulková: Postup do finále je pecka

Singapur – Dominika Cibulková jako první Slovenka v historii postoupila do finále dvouhry na Turnaji mistryň. To jí ale nestačí. Ve finále nechce dopadnout jako před dvěma lety na Australian Open a věří, že finálový duel proti Angelique Kerberové vyhraje.

Dominika Cibulková
zdroj: ČTK/AP autor: Wong Maye-E

"Je to pecka," řekla sedmadvacetiletá hráčka. Ve vypjatém třísetovém klání za dvě a půl hodiny porazila Světlanu Kuzněcovovou, a to i když ve třetím setu už prohrávala 2:4 a Ruska podávala. "Hrála nejagresivněji, co jsme kdy proti ní hrála," pochválila ruskou soupeřku.

Cibulková ale ukázala srdce bojovnice, tak jako už ve skupině. "Nehrála jsem celou dobu výborně, ale v nejtěžších momentech a v koncovkách jsem to vydolovala až z paty. Proto možná byla Světlana naštvaná, protože cítila, že má navrch a mohla to dorazit, ale já jsem to otočila. Finále je něco úžasného," zářila.

Zatímco slavila vítězství, Kuzněcovová už si balila rakety, aby co nejrychleji opustila halu. Cibulková to nebrala nijak špatně. "Nepřemýšlela jsem o tom. Byla jsem tak emotivní a všechno. Viděla jsem ji na lavičce, tak jsem jí šla podat ruce," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Emotivní závěr semifinále Kuzněcovová - Cibulková

Sama byla v jednu chvíli na Kuzněcovovou naštvaná. Po druhém setu Ruska odešla do šatny, kde setrvala poměrně dlouho. "Zdálo se mi to trošku delší," přitakala Cibulková. "V tenisu se vyhrává a prohrává zápas v přestávkách, protože je šance přemýšlet. Mohlo mě napadnout: 'Proboha, teď to neztratit' a jiné negativní myšlenky. Kdybych to měla v hlavě, tak nezačnu třetí set tak dobře. Ale moje mentální síla a zkušenosti mě dovedly k úspěchu."

Nyní má před sebou druhé velké finále kariéry. V lednu 2014 neuspěla v boji o triumf na grandslamovém Australian Open. "Nešla jsem do finále s tím, že chci opravdu vyhrát. Byla jsem paf, že hraju finále grandslamu. Teď už tu zkušenost mám a půjdu na kurt, že tam dám všechno a chci vyhrát," vyhlásila Cibulková.

Prozatím má dva telefony a oba plné blahopřejných zpráv. "Je jich moře v osobním mobilu, a kdybych si pustila ten druhý, tak bych zabila dvě hodiny odepisováním," řekla a představovala si, jakým způsobila svým postupem do finále poprask na Slovensku. "Musí to být pecka, ale naučila jsem se nečíst zprávy. Teď se musím soustředit na sebe a pak si to můžu užít," řekla Cibulková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články