Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Siniaková začala ve Štrasburku úspěšně, Krejčíková pojede do Paříže bez výhry na antuce

Kateřina Siniaková zahájila generálku na Roland Garros vítězstvím 6:0, 7:5 nad Julií Putincevovou z Kazachstánu. Do Paříže naopak pojede bez jediné letošní výhry na antuce vítězka pařížského grandslamu z roku 2021 Barbora Krejčíková, jež v úvodním kole ve Štrasburku prohrála po boji 2:6, 7:6 a 4:6 s pátou nasazenou Ljudmilou Samsonovovou z Ruska.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters

Siniaková vlétla do premiérového souboje s Putincevovou ve velkém stylu a v první sadě nadělila ruské rodačce "kanára". Ve druhém setu se ale začala trápit na servisu i osmadvacetiletá Češka, která po třetím ztraceném podání prohrávala 4:5.

Pak však získala tři gemy v řadě a po hodině a půl proměnila první mečbol. Ve druhém kole čeká Siniakovou turnajová trojka Američanka Danielle Collinsová.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková ve Štrasburku v 1. kole uspěla, Krejčíková nikoli

Krejčíková prohrála bitvu se Samsonovou za tři hodiny poté, co se jí málem podařil velký obrat. Česká tenistka prohrávala už 2:6 a 2:5, dvakrát čelila podání soupeřky na výhru v zápase a jednomu mečbolu, ale druhou sadu dotáhla do tie-breaku.

Ve zkrácené hře zvítězila 26. hráčka světa Krejčíková 7:5 a ve třetím setu odskočila Samsonovové do vedení 3:1. O sedm míst lépe postavená Ruska ale srovnala a v dlouhém desátém gamu za stavu 5:4 pošesté v utkání vzala Krejčíkové servis. Zápas česká tenistka zakončila příliš dlouhým forhendem.

Osmadvacetiletá Krejčíková, jejíž sezonu ovlivnily zranění a nemoc, neuspěla ve svých prvních zápasech ani na předchozích antukových turnajích ve Stuttgartu a Madridu.

Celkově prohrála na WTA Tour čtvrtý zápas za sebou. Negativní sérii zahájila ve čtvrtfinále únorového turnaje v Abú Dhabí, kde ji letos poprvé porazila Samsonovová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články