Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Siniaková i Krejčíková jsou v Hamburku ve čtvrtfinále

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se probojovaly na antukovém turnaji v Hamburku do čtvrtfinále. Šestadvacetiletá Siniaková porazila Brazilku Lauru Pigossiovou dvakrát 6:1, dostala se ve dvouhře mezi osm nejlepších hráček po 11 měsících a v další fázi narazí buď na Bernardu Peraovou z USA, nebo Joanne Zugerovou ze Švýcarska. Její deblová parťačka Krejčíková zdolala Polku Magdalenu Frechovou 6:3, 6:0 a vyzve buď Argentinku Marii Carleovou, nebo Rusku Anastasii Potapovovou.

Rodačka z Hradce Králové Siniaková, které patří v žebříčku WTA 96. místo, navázala na vítězství nad nasazenou dvojkou Ruskou Darjou Kasatkinovou z úvodního kola. O rok starší Pigossiovou porazila v prvním vzájemném zápase a postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA poprvé v sezoně. Naposledy se do této fáze dostala ve dvouhře vloni v srpnu v Clevelandu.

Siniaková měla proti Pigossiové povedený nástup a díky dvěma brejkům získala po více než půlhodině hry úvodní sadu. Na začátku druhého setu Češka odvrátila za stavu 0:1 čtyři brejkboly, těžké chvíle ale zvládla a šesti hrami za sebou dovedla duel po hodině a jedenácti minutách k vítězství. V utkání neztratila ani jednou servis a zahraje si o první semifinále od loňského června, kdy bojovala o titul v Bad Homburgu.

Šestadvacetiletá nasazená trojka Krejčíková sice ztratila proti o dva roky mladší Frechové úvodní tři gemy, poté ale zápas zcela ovládla. Šesti hrami za sebou nejprve otočila úvodní set a v jistém výkonu pokračovala i v další sadě, v níž nadělila soupeřce "kanára". Brněnská rodačka si po dvanácti vyhraných gemech v řadě zajistila za hodinu a 21 minut postup do další fáze.

Krejčíková se do čtvrtfinále probojovala poprvé od lednového Australian Open. Během jara ji na tři měsíce vyřadilo zranění lokte.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články