Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Lehečka si v Gstaadu poradil s Etcheverrym. Čeká ho obhájce titulu

Tenista Jiří Lehečka postoupil na antukovém turnaji v Gstaadu do druhého kola. Na úvod porazil Argentince Tomáse Martína Etcheverryho 6:1, 6:3 a jeho dalším soupeřem bude obhájce titulu Nor Casper Ruud, jenž měl coby první nasazený volný los. Vít Kopřiva senzační loňské vystoupení v Gstaadu, kde při debutu na okruhu ATP došel až do semifinále, nezopakuje. Pětadvacetiletý český hráč podlehl ve finále kvalifikace Nicolási Jarrymu z Chile dvakrát 4:6.

Jiří Lehečka
zdroj: AP autor: Peter Dejong

Dvacetiletý Lehečka v prvním vzájemném duelu s Etcheverrym potvrdil roli žebříčkového favorita. O dva roky staršímu soupeři nenabídl za celý zápas jediný brejkbol, sám mu sebral podání čtyřikrát a zvítězil hladce za rovnou hodinu. S aktuální světovou pětkou Ruudem se Lehečka utká rovněž poprvé.

Kopřiva vloni ve Švýcarsku v kvalifikaci uspěl a vyhrál celkem pět zápasů. Jeho překvapivé tažení, během kterého vyřadil i nasazenou jedničku Kanaďana Denise Shapovalova, zastavil až v semifinále Ruud, jenž pak turnaj vyhrál.

Po dnešním kvalifikačním nezdaru čeká Kopřivu výrazný pokles ve světovém žebříčku, v němž mu nyní patří 124. místo jako třetímu nejlepšímu českému tenistovi. Před ním jsou jen Jiří Veselý (71.) a Lehečka, který se vrátil na post české jedničky díky posunu o pět míst na 65. příčku. Je nejvýše v dosavadní kariéře.

Tenisový turnaj mužů v Gstaadu (antuka, dotace 597.900 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Lehečka (ČR) - Etcheverry (Arg.) 6:1, 6:3, Martínez (5-Šp.) - Taberner (Šp.) 6:4, 6:3, Delbonis (Arg.) - M. Ymer (Švéd.) 6:4, 7:5, Ritschard (Švýc.) - J. Sousa (Portug.) 6:3, 6:3.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články