Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Siniaková slaví třetí deblový titul v sezoně, druhý triumf za sebou má Haddadová Maiaová

Kateřina Siniaková získala v této sezoně třetí titul ze čtyřhry. Světová deblová čtyřka porazila s Australankou Storm Sandersovou ve finále turnaje v Berlíně francouzsko-švýcarskou dvojici Alizé Cornetová, Jil Teichmannová 6:4, 6:3. Rodačka z Hradce Králové vybojovala celkově 16. trofej na okruhu WTA. Dvouhru v Berlíně ovládla Uns Džábirová. Její soupeřka Belinda Bencicová finále za nepříznivého stavu 3:6 a 1:2 vzdala kvůli zranění. Po turnaji v Nottinghamu vyhrála brazilská tenistka Beatriz Haddadová Maiaová titul i na trávě v Birminghamu.

Šestadvacetiletá Siniaková s o rok starší Sandersovou potvrdily na berlínské trávě roli nasazených jedniček a triumfovaly na prvním společném turnaji. Česká tenistka hraje čtyřhru hlavně s krajankou Barborou Krejčíkovou, ta ale v Berlíně chyběla.

Česko-australský pár v duelu s nenasazenými soupeřkami ztratil jen jednou servis, naopak proměnil čtyři brejkboly. Po hodině a 11 minutách využily Siniaková se Sandersovou druhý mečbol.

Bývalá světová jednička v deblu Siniaková vyhrála v této sezoně po boku Krejčíkové grandslamové Australian Open, předtím také v lednu triumfovala s Bernardou Peraovou na turnaji v Melbourne. Sandersová získala čtvrtý deblový titul v kariéře a druhý v této sezoně.

V Birminghamu vládla Haddadová Maiaová

Brazilská tenistka Beatriz Haddadová Maiaová ve dvou týdnech získala první dvě trofeje v kariéře. Číňanka Čang Šuaj, s níž minulý týden v Nottinghamu triumfovala i ve čtyřhře, ji finále v Birminghamu za stavu 4:5 vzdala.

Obě finalistky dnes musely odehrát i semifinálové duely, které se v sobotu kvůli dešti nemohly uskutečnit. Čang Šuaj navíc v sobotu absolvovala semifinále čtyřhry s Elise Mertensovou přeložené na tvrdý povrch do haly, další zápas už nezvládla. "Asi už jsem moc stará," snažila se v rozhovoru na kurtu třiatřicetiletá Číňanka své vyčerpání zlehčit.

Šestadvacetiletá Haddadová Maiaová, jež v úvodním kole vyřadila Petru Kvitovou, v semifinále získala skalp druhé nasazené Simony Halepové. Bývalou světovou jedničku porazila za dvě hodiny a 16 minut 6:3, 2:6, 6:4. Čang Šuaj absolvovala s další Rumunkou Soranou Cirsteaovou rovněž více než dvouhodinovou třísetovou bitvu.

Turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 757 900 dolarů):

Dvouhra - finále:

Džábirová (1-Tun.) - Bencicová (8-Švýc.) 6:3, 2:1 skreč.

Čtyřhra - finále:

Siniaková, Sandersová (1-ČR/Austr.) - Cornetová, Teichmannová (Fr./Švýc.) 6:4, 6:3.

Turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 251.750 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Haddadová Maiaová (Braz.) - Halepová (2-Rum.) 6:3, 2:6, 6:4, Čang Šuaj (8-Čína) - Cirsteaová (6-Rum.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:5).

Finále:

Haddadová Maiaová - Čang Šuaj 5:4 skreč.

Čtyřhra - finále:

L. Kičenoková, Ostapenková (Ukr./Lot.) - Čang Šuaj, Mertensová (1-Čína/Belg.) bez boje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články