Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Siniaková se trápila v koncovkách, v Miami končí v prvním kole. Následuje ji také Kristýna Plíšková

Prestižní turnaj WTA v Miami skončil pro Kateřinu Siniakovou v úvodním kole. V utkání s Chorvatkou Anou Konjuhovou promarnila v obou setech vedení a po nezvládnutých koncovkách prohrála 6:7, 5:7. Vypadla také Kristýna Plíšková po porážce Katie Boulterovou 6:4, 3:6, 3:6. Naopak dařilo se Tereze Martincové, která vyřadila Jaroslavu Švedovovou 6:4, 6:2.

Kateřina Siniaková
zdroj: ZUMA autor: Maksim Konstantinov

Rozjetá Martincová šla v duelu se Švedovovou rychle do vedení 5:1, po mateřské pauze vracející se soupeřka ale závěr sady zdramatizovala. Dvěma brejky snížila na 4:5, při svém podání ale vyrovnat nedokázala. Druhý set Martincová zahájila ztrátou servisu, pak už ale byla při podání takřka bezchybná a přišla o jediný fiftýn. Ziskem čtyř gemů v řadě skóre otočila a po necelé hodině a půl duel ukončila.

Čtyřiadvacetiletá Siniaková vstoupila do zápasu lépe a rychle vedla 3:0. Konjuhová, jež v Miami startuje na divokou kartu, ale dokázala stejně rychle vyrovnat a tie-break získala 7:3. Siniaková, které v žebříčku WTA patří 70. místo, lépe začala i druhý set a vedla už 5:2, pak ale prohrála pět gamů v řadě.

Při svém šestém startu v hlavní soutěži v Miami Siniaková popáté ztroskotala hned v úvodním kole. Do druhého prošla jen v posledním odehraném ročníku v roce 2019.

Devětadvacetiletá Plíšková nezvládla úvodní kolo hlavní soutěže ani při svém pátém startu v sezoně. Hned po prvním zápase se letos loučila v Melbourne, na Australian Open, v Dauhá i Dubaji. Dnes přitom začala 78. hráčka pořadí WTA první vzájemný zápas s Boulterovou nadějně a po nervózním úvodu získala první set. V dalších dvou sadách už ale o pět let mladší soupeřka podání neztratila a po čtvrtém mečbolu slavila postup.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Herbert (Fr.) - P. Sousa (Portug.) 6:1, 6:3, Popyrin (Austr.) - F. López (Šp.) 6:4, 7:6 (7:4), Norrie (Brit.) - Nišioka (Jap.) 6:1, 3:6, 7:5, M. Ymer (Švéd.) - Tabilo (Chile) 6:3, 6:1.

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Konjuhová (Chorv.) - Siniaková (ČR) 7:6 (7:3), 7:5, Petkovicová (Něm.) - Čang Šuaj (Čína) 7:5, 6:1, Collinsová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 6:3, Kalinská (Rus.) - Beguová (Rum.) 6:4, 7:6 (7:5), Sorribesová (Šp.) - Peraová (USA) 6:2, 2:6, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články