Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zverev v Acapulcu přetlačil Tsitsipase a získal 14. titul na okruhu ATP

Souboj nejvýše nasazených hráčů turnaje v Acapulcu ovládl Alexander Zverev. Německý tenista totiž ve finále porazil 6:4, 7:6 Řeka Stefanose Tsitsipase a na své konto si připsal 14. titul na ATP Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev triumfoval na turnaji v Acapulcu

Třiadvacetiletý Zverev dobyl mexické letovisko dva roky poté, co ve finále nestačil na Australana Nicka Kyrgiose. Ani další zápas o titul však pro něj nezačal dobře, rychle prohrával 1:4, když při jedné smeči dokonce vůbec netrefil míček.

Nejvýše nasazený Tsitsipas ale úroveň hry neudržel a Zverev získal první set pěti vyhranými hrami za sebou. Ve druhé sadě se hamburskému rodákovi podařil brejk na 5:4, podával na zisk titulu a měl mečbol, ale dvaadvacetiletý řecký tenista dotáhl sadu do tie-breaku. V něm Němec zvítězil jednoznačně 7:3.

"Tenhle týden mě to bavilo nejvíce za několik posledních měsíců. Turnaj ukázal, že lidé mohou na velké sportovní akce chodit," řekla světová sedmička Zverev po vítězství před diváky na tribunách. "Dělal jsem všechno, co se dalo, ale Alex byl lepší," uznal pátý muž žebříčku Ttsitsipas, který hrál letos semifinále na Australian Open a v Rotterdamu.

Tenisový turnaj mužů v Acapulcu (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále:
A. Zverev (2-Něm.) - Tsitsipas (1-Řec.) 6:4, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - finále:
K. Skupski, N. Skupski (Brit.) - Granollers, Zeballos (1-Šp./Arg.) 7:6 (7:3), 6:4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články