Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Siniaková v Budapešti postupuje, ale jednička Krejčíková už skončila

Vítězka deblu z Wimbledonu pokračuje na vítězné vlně i v Budapešti. Na tamní antuce postoupila tenistka Kateřina Siniaková do druhého kola. Proti čtvrté nasazené Anhelině Kalininové z Ukrajiny vyhrála první set 6:3, načež soupeřka kvůli problémům s pravým zápěstím vzdala. Zato její deblová partnerka Barbora Krejčíková, která byla v Budapešti naszazená jako jednička, vypadla hned v prvním kole s Wang Si-jü z Číny, když se 102. hráčkou světového žebříčku prohrála 1:6, 6:7.

Ve dvouhře Siniaková vyhrála naposledy na Roland Garros, kde porazila v prvním kole Chorvatku Petru Martičovou. Od té doby třikrát prohrála. Dnes měla od začátku navrch, když se brejkem ve čtvrtém gamu dostala do vedení 3:1. Za stavu 5:2 ve prospěch Češky si nechala Kalininová ošetřovat zápěstí. "Neviděla jsem na ní nic, soustředila jsem se sama na sebe. Všimla jsem si toho, až když si zavolala fyzioterapeutku," komentovala to Siniaková v rozhovoru na kurtu.

Ukrajinská tenistka o zdravotní pauze bez problémů udržela servis a měla blízko ke snížení na 4:5, když čárový rozhodčí Siniakové proti brejkbolu nahlásil dvojchybu. Hlavní ho však po překontrolování stopy opravil a česká tenistka měla k dispozici dva nové servisy. Set pak dotáhla do vítězného konce a Kalininová se rozhodla nepokračovat.

Její parťačka z úspěšného deblového páru Krejčíková v prvním setu marně hledala úderovou jistotu, třikrát ztratila podání a rychle prohrála. Ve druhé sadě se zlepšila, poprvé se prosadila na returnu a za stavu 5:4 podávala na zisk sady, jenže v tomto gamu udělala tři dvojchyby a Číňanka vyrovnala. O osudu druhé sady rozhodoval tie-break, v němž byla asijská tenistka aktivnější a po jasné výhře 7:1 dokonala překvapení na úkor české hráčky.

Loňská vítězka Roland Garros Krejčíková tak stejně jako při letošním pařížském grandslamu, kde se vracela po několikaměsíční pauze zaviněné zraněním lokte, nezvládla na antuce hned první zápas.

Ve druhém kole se Siniaková utká s Italkou ze začátku druhé stovky světového žebříčku Elisabettou Cocciarettovou.

Turnaj žen v Budapešti (antuka, dotace 203.024 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Siniaková (ČR) - Kalininová (4-Ukr.) 6:3, skreč, Wang Si-jü (Čína) - Krejčíková (1-ČR) 6:1, 7:6 (7:1), Čang Šuaj (6-Čína) - Gorgodzeová (Gruz.) 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články