Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Serena Williamsová se vrátila na kurty, v exhibici prohrála s Ostapenkovou

Serena Williamsová v prvním utkání po porodu prohrála na exhibici v Abú Zabí s Jelenou Ostapenkovou 2:6, 6:3, 5:10. Američanka chce po mateřské pauze zvítězit na Australian Open.

Serena Williamsová
zdroj: REUTERS autor: Jason Reed

Williamsová naposledy hrála právě v Melbourne, kde v lednu získala rekordní 23. grandslamový titul ve dvouhře. Později vyšlo najevo, že v té době už byla těhotná. Po porodu se v listopadu provdala za svého partnera, internetového magnáta Alexise Ohaniana. Ostapenková letos překvapivě triumfovala na Roland Garros a v žebříčku vystoupala až na sedmou pozici. 

Jejich první vzájemný zápas rozehrála lépe Američanka, ale Ostapenková jí pak vzala třikrát podání a úvodní set jasně ovládla. Williamsová posléze hru vyrovnala, díky lepšímu pohybu a úderům získala druhou sadu, ale v super tie-breaku jí nevyšel začátek a ztrátu 0:5 už nedohnala.

"První zápasy po návratu jsou vždycky těžké. Byla jsem trochu nervózní, musela jsem se i obrátit na svůj tým a zeptat se, jestli je Olympia v pořádku. Ale být znovu na dvorci je skvělé, užila jsem si to," řekla Williamsová.

Williamsová s Ostapenkovou obstaraly premiéru ženského tenisu v rámci exhibičního turnaje, který hrají v Abú Zabí muži od roku 2009. Ve finále se utkají Jihoafričan Kevin Anderson a Španěl Roberto Bautista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články