Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Serena Williamsová neztrácí čas, k tenisu se vrátí čtyři měsíce po porodu

Australian Open se blíží a času není nazbyt. Bývalá světová jednička Serena Williamsová se necelé čtyři měsíce po narození dcery vrátí k tenisu v sobotu exhibičním zápasem v Abú Zabí. Soupeřkou americké hvězdy bude Lotyška Jelena Ostapenková, letošní překvapivá vítězka Roland Garros.

Serena Williamsová
zdroj: REUTERS autor: Jason Reed

Williamsová se na kurtu představí poprvé od lednového Australian Open, kde získala rekordní 23. grandslamový titul ve dvouhře. Později vyšlo najevo, že v té době už byla těhotná. Prvního září porodila dcerku Alexis Olympii a v listopadu se vdala za svého partnera, internetového magnáta Alexise Ohaniana.

V sobotu šestatřicetiletá Američanka nastoupí k zápasu poprvé jako vdaná paní a s Ostapenkovou obstará premiéru ženského tenisu v rámci exhibičního turnaje, který hrají v Abú Zabí muži od roku 2009.

"Mubadala World Tennis Championship již dlouho zahajuje mužskou tenisovou sezonu a já jsem nadšená a poctěná, že mohu být součástí toho, když se na této akci poprvé představí i ženy," uvedla v prohlášení Williamsová, jejíž účast pořadatelé ohlásili na Štědrý den.

S Ostapenkovou, která v sobotu podlehla na exhibici v thajském letovisku Hua Hin Karolíně Plíškové, se utká poprvé.

Už dříve se Williamsová nechala slyšet, že po mateřské pauze hodlá na Australian Open útočit na další grandslamový titul. Turnaj v Melbourne začne 15. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články