Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šarapovová prochází Turnajem mistryň bez zaváhání, v semifinále narazí na Azarenkovou

Istanbul - Ruská tenistka Maria Šarapovová vyhrála na Turnaji mistryň i svůj třetí zápas v Bílé skupině. Australanku Samanthu Stosurovou, která v Istanbulu zaskočila jako náhradnice za nemocnou obhájkyni titulu Petru Kvitovou, porazila 6:0, 6:3. Ve finále narazí na Bělorusku Azarenkovou, která v přímém boji o postup porazila Číňanku Li Na 7:6, 6:3. Druhé postupové místo za Šarapovovou si vybojovala Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka v přímém souboji udolala Italku Saru Erraniovou za tři hodiny a 29 minut 6:7, 7:5 a 6:4. O pět minut překonaly dosavadní maratonský duel finálového podniku sezony z roku 2007 mezi Šarapovovou a Belgičankou Justine Heninovou.

Maria Šarapovová
zdroj: ČT24

Druhá hráčka světového žebříčku Šarapovová povolila v úvodním setu Stosurové uhrát pouze pět fiftýnů a za 22 minut jí nadělila "kanára". Ve druhé sadě se loňská vítězka US Open o něco zlepšila na podání, na úřadující šampionku z Roland Garros to však ani v nejmenším nestačilo.

Pětadvacetiletá Šarapovová, jež měla už před zápasem účast v semifinále jistou, se o postup do finále utká s Běloruskou Azarenkovou. Loňská finalistka se duelem s Li Na protrápila, a přestože zahrála výrazně méně vítězných úderů než soupeřka, vybojovala vítězství 7:6, 6:3. Číňanka tak na Turnaji mistryň zůstala stejně jako loni před branami semifinále.

Radwaňská se o postup do finále utká s Američankou Serenou Williamsovou, která už ve čtvrtek bez zaváhání vyhrála Červenou skupinu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články