Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Williamsová porazila Azarenkovou, Li Na si udržela naději na postup

Istanbul - Serena Williamsová porazila na Turnaji mistryň světovou jedničku Viktorii Azarenkovou 6:4, 6:4 a do semifinále postoupí z prvního místa ve skupině. Šanci na druhé postupové místo v Červené skupině udržela čínská tenistka Li Na, která přehrála Angelique Kerberovou 6:4, 6:3. O účast mezi čtveřicí nejlepších se osmá hráčka světového žebříčku Li Na utká v pátek v přímém souboji s Azarenkovou. O druhé postupové místo v Bílé skupině bude bojovat Sara Erraniová s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Italka na závěr dnešního programu zdolala Australanku Samanthu Stosurovou, náhradnici za nemocnou Petru Kvitovou, 6:3, 2:6 a 6:0.

Třiadvacetiletá Běloruska, jež vloni prohrála finále s Kvitovou, bojuje v Istanbulu také o udržení se v čele žebříčku WTA. Pokud s Li Na prohraje, může ji teoreticky z trůnu sesadit Maria Šarapovová. Ruska, která si už ve středu zajistila postup, by ovšem musela Turnaj mistryň bez jediné porážky vyhrát.

Vítězka letošních grandslamů ve Wimbledonu i US Open a také olympijského turnaje Williamsová se sice stejně jako v předchozích duelech nemohla naplno spolehnout na své podání, neztratila však zatím v Istanbulu ani set. Azarenková, jež s Američankou posledních osm z celkově 11 vzájemných zápasů prohrála, toho dokázala v úvodu druhé sady využít a ujala se vedení 3:0. Američanka ale zvrat nepřipustila. "Hrála jsem lépe než v předchozích dvou zápasech. A to je přesně to, co jsem potřebovala, když jdu proti světové jedničce," konstatovala Williamsová.

Běloruskou šampionku z Australian Open mrzely nevyužité příležitosti. "Jsem trochu smutná, protože jsem jí několikrát sebrala podání a měla jsem spoustu šancí," posteskla si Azarenková. Oba sety soupeřce věnovala při vlastním podání dvojchybou, celkem jich nasbírala devět.

Světová pětka Kerberová, jež na Turnaji mistryň startovala poprvé v kariéře, se v prvním setu ujala vedení 4:2, pak ale začala úřadovat Li Na. Lehce nachlazené Němce, která navíc ve středu absolvovala třísetový maraton s Viktorií Azarenkovou, postupně docházely síly a Číňanka získala šest gamů v řadě. Po 84 minutách hry proměnila bývalá vítězka French Open svůj první mečbol a uhájila naději na postup. Pro Němku naopak po třetí prohře prestižní turnaj skončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články