Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šafářová nestačila na Serenu Williamsovou, vypadl i Berdych

Montreal/Toronto - Po Petře Kvitové skončila ve 3. kole turnaje v Montrealu i Lucie Šafářová. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře nestačila na Američanku Serenu Williamsovou a se světovou jedničkou prohrála 5:7 a 4:6. Tomáš Berdych pak vypadl na turnaji série Masters v Torontu ve 3. kole po prohře 6:3, 3:6 a 4:6 se Španělem Felicianem Lópezem.

Ve vyrovnaném zápase uhrála Šafářová z celkového počtu výměn jen o čtyři fiftýny méně než soupeřka. Na začátku prohrávala 0:2, srovnala na 2:2, ale v hodinu a půl dlouhém utkání ztratila servis ještě dvakrát.

"Skvěle jsem podávala, což jsem ale musela, protože ona také servírovala neuvěřitelně," řekla Serena Williamsová, která hraje v Montrealu poprvé od roku 2000, kdy nedohrála finále. Nyní ji čeká Dánka Caroline Wozniacká.

S Američankou prohrála Šafářová i sedmé vzájemné utkání a potřetí na kanadské půdě. Před Montrealem neuspěla v letech 2009 a 2011 v Torontu.

V Torontu měl Berdych zápas s Lópezem dobře rozehraný. K zisku prvního setu mu stačil brejk ze začátku sady a přesnou hrou soupeře přehrával. Ve druhém setu ale nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů a skvěle podávající soupeř zápas otočil. Berdych prohrál s Lópezem letos už podruhé, nestačil na něj ani na trávě v Queen´s Clubu. Celkově si s levorukým Španělem zhoršil bilanci na 4:6.

Osmadvacetiletý Berdych, jenž letos v únoru vyhrál turnaj ATP v Rotterdamu, vypadl v Torontu ve 3. kole stejně jako před týdnem ve Washingtonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články