Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová v Montrealu dohrála, nestačila na Makarovovou

Montreal - Pro wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou skončil turnaj na betonu v Montrealu už ve 3. kole. Ruské tenistce Jekatěrině Makarovové podlehla 4:6, 6:1 a 2:6. Souboj dvou levaček byl dvakrát přerušen kvůli dešti a trval dvě hodiny a 39 minut čisté hry.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Nasazená dvojka a světová čtyřka Kvitová přišla hned o svůj druhý servis, což rozhodlo úvodní set. V jeho závěru při setbolu Makarovové začalo poprvé pršet, ale po návratu na kurty 19. hráčka světa z Moskvy dopodávala set do vítězného konce.

Pak se však Kvitová rozjela. Útočnou hrou si získala jasnou převahu, mnohem víc si pomáhala servisem a povolila soupeřce jediný game. Hned v úvodním gamu třetí sady však znovu utkání přerušil déšť a Kvitovou předchozí agrese a hlavně přesnost opustily.

Další servis si dvojnásobná grandslamová šampionka prohrála ve čtvrté hře a za stavu 1:4 si k ní sedl na lavičku trenér David Kotyza. Jeho rady však porážku neodvrátily, osmou dvojchybou nabídla Makarovové mečbol a vlastní chybou ho pomohla soupeřce i proměnit.

Zatímco v roce 2012 Kvitová získala v Montrealu titul, letos skončila v osmifinále. Kvitová hrála v Montrealu poprvé od červencového triumfu na londýnské trávě. První zápas zvládla, ale proti světové devatenáctce Makarovové jí vyšel pouze druhý set. "Většinu zápasu mě nepodržel servis," konstatovala Kvitová. Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy sice dala sedm es, ale zároveň udělala osm dvojchyb a třikrát podání ztratila. "Občas jsem si servisem v důležité chvíli pomohla, ale jen tu a tam. Většinu zápasu mi servis bohužel nešel," řekla.

3. kolo:

Makarovová (Rus.) - Kvitová 6:4, 1:6, 6:2, Suárezová (14-Šp.) - Šarapovová (4-Rus.) 6:2, 4:6, 6:2, Wozniacká (11-Dán.) - Rogersová (USA) 6:1, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články