Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Rekordní noční bitvu vyhrál Zverev, záskok na poslední chvíli vyšel Kozlovovi

Mít v tenise noční, není zrovna obvyklé. Na turnaji v Acapulcu se ale hrál dokonce vůbec nejdelší noční zápas historie. Až pět minut před pátou hodinou ranní ho dohráli Alexandr Zverev a Jenson Brooksby. Německý obhájce titulu Zverev odvrátil Američanovi ve druhém setu dva mečboly a maraton nakonec vyhrál 3:6, 7:6 a 6:2. Velký zápas tu sehrál i Stefan Kozlov s Grigorem Dimitrovem.

Alexandr Zverev
zdroj: ČTK/AP autor: Eduardo Verdugo

Protože se předchozí utkání protáhla také do tří setů a skončila hodně pozdě, Zverev a Brooksby se dostali na kurt až v půl druhé. O postup bojovali téměř tři a půl hodiny. "Jsem šťastný, že jsem vyhrál a že jsem součástí historie," řekl Zverev. "Byla to neuvěřitelná bitva, neuvěřitelný zápas," dodal olympijský vítěz, jehož ve druhém kole čeká krajan Peter Gojowczyk.

Dosud nejpozději skončil souboj mezi Australanem Lleytonem Hewittem a Marcosem Baghdatisem z Kypru na Australian Open v roce 2008. Tehdy dohráli ve 4:34.

Bláznivé hodiny v pondělí prožil v Acapulcu i Američan Stefan Kozlov. Během tréninku s Rafaelem Nadalem náhodou zjistil, že jako šťastný poražený z kvalifikace má naskočit do hlavní soutěže za zraněného Maxima Cressyho. V křečích pak absolvoval zápas s Grigorem Dimitrovem a nad bulharským favoritem vybojoval životní výhru.

"Rafovi praskla struna a šel k tašce. Z nějakého důvodu jsem zkontroloval telefon. Měl jsem intuici a zjistil, že mám snad dvacet zpráv. Rafa byl za mě nadšený, já měl třicet minut, abych se připravil," popsal hektické chvíle Kozlov. Na konci druhé sady ho chytly křeče, ale nevzdal se a vybojoval si postup. Pokud bude úspěšný i Nadal proti Denisi Kudlovi, zahrajou si spolu znovu. Už oficiální zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články