Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová utkání 2. kola vzdala kvůli zranění. Krejčíková i Martincová naopak v Dauhá postupují

Zanícené zápěstí nepustí Petru Kvitovou na turnaji v Dauhá dál. Česká tenistka nedohrála zápas druhého kola proti Elise Mertensové, které vzdala za stavu 5:7 a 2:1. Důvodem je obnovený zánět v zápěstí. Naopak Barbora Krejčíková postoupila v Dauhá do osmifinále. Třetí tenistka světového žebříčku si poradila s Polkou Magdou Linetteovou 6:1 a 6:3. Uspěla i Tereza Martincová po výhře nad Arantxu Rusovou 6:2, 6:4.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Jednatřicetiletou Kvitovou trápí zanícené zápěstí od začátku roku. V Austrálii vyhrála ze tří turnajů jeden zápas. Na ruku se ale po vyřazení v 1. kole úvodního grandslamu v Melbourne nevymlouvala.

Minulý týden došla v Dubaji do čtvrtfinále. V Dauhá v pondělí suverénně přehrála Rumunku Irinu-Camelii Beguovou, v dalším duelu ale zvládla jen patnáct gamů. Utkání plné zvratů vzdala po hodině a čtvrt.

"Obnovil se jí zánět v zápěstí, proto vzdala. Co dál, ukáží podrobnější vyšetření," uvedl mluvčí jednadvacáté hráčky světa Karel Tejkal. Před rokem Kvitová v katarské metropoli vyhrála prestižní turnaj podruhé po roce 2018 a oslavila celkově 28. titul.

Krejčíková měla zápas pod kontrolou. Od stavu 0:1 v prvním setu vyhrála sedm her za sebou. Ve druhé sadě odvrátila ve třetí hře dva brejkboly a rozhodla ziskem podání Polky na 4:2. "Jsem super spokojená se svou hrou. Zvládla jsem všechny obtížné situace a těším se na další zápas," řekla Krejčíková. Její soupeřkou v boji o čtvrtfinále bude ve formě hrající Lotyška Jelena Ostapenková, vítězka z Dubaje z minulého týdne.

Krejčíková si na konto připsala devátý vítězný zápas dvouhry v sezoně. "Chci vyhrávat a zůstat zdravá, to jsou hlavní cíle," řekla loňská vítězka Roland Garros a olympijská vítězka čtyřhry z Tokia. "Minulý rok byl skvělý, ale už je minulostí. Mám před sebou další výzvy."

Sedmadvacetiletá Martincová měla zápas s Rusovou od počátku pod kontrolou a zdálo se, že kráčí za suverénním postupem. Úvodní set získala za necelou půlhodinu a ve druhém vedla rychle už 5:0. Duel ale nedokázala ani nadvakrát dopodávat a soupeřka, která se do hlavní soutěže dostala až jako šťastná poražená z kvalifikace, čtyřmi gamy v řadě snížila na 4:5. Na třetí pokus už ale Martincová zápas při svém servisu uzavřela. O čtvrtfinále se utká se světovou desítkou Ons Džabúrovou z Tuniska.

Dvouhra - 2. kolo:

Mertensová (16-Belg.) - Kvitová 7:5, 1:2 skreč, Badosaová (3-Šp.) - Tausonová (Dán.) 6:1, 6:2, Krejčíková (2) - Linetteová (Pol.) 6:1, 6:3, Kasatkinová (Rus.) - Cristianová (Rum.) 2:6, 2:2 skreč, Martincová - Rusová (Niz.) 6:2, 6:4, Pegulaová (9-USA) - Juvanová (Slovin.) 6:3, 6:3, Gauffová (14-USA) - Garciaová (Fr.) 6:2, 7:6 (7:3), Sabalenková (1-Běl.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:2, Teichmannová (Švýc.) - Van Uytvancková (Belg.) 7:6 (11:9), 7:5, Džabúrová (8-Tun.) - Sasnovičová (Běl.) 1:6, 7:5, 6:3, Brengleová (USA) - Azarenková (12-Běl.) bez boje, Ostapenková (15-Lot.) - Anisimovová (USA) 6:3, 4:6, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Eikeriová, Panovová (Nor./Rus.) 6:2, 6:1, Hradecká, Mirzaová (ČR/Indie) - Danilinová, Haddadová Maiaová (8-Kaz./Braz.) 7:5, 7:5, Čang Šuaj, Šibaharaová (2-Čína/Jap.) - Martincová, Dzalamidzeová (ČR/Rus.) 5:7, 6:3, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články