Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Radwaňská kralovala v Tokiu, Beguová zase opanovala turnaj v Soulu

Tokio/Soul/Wu-chan - Vítězkou letošního turnaje v Tokiu je třináctá hráčka světového žebříčku Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka získala 15. titul v kariéře, když ve finále smetla Švýcarku Belindu Bencicovou 6:2, 6:2. V Soulu si zase druhý vítězný turnaj WTA v kariéře připsala rumunská tenistka Irina-Camelia Beguová, když ve finále porazila běloruskou kvalifikantku Alexandru Sasnovičovou 6:3 a 6:1. Česká tenistka Barbora Strýcová ve druhém kole turnaje v čínském Wu-chanu narazí na Marii Šarapovovou, když zdolala Maďarku Timeu Babosovou.

Radost Agnieszky Radwaňské
zdroj: Reuters autor: Yuya Shino

Radwaňská vrátila Bencicové červnovou porážku z Eastbourne, kde se rovněž spolu utkaly o titul. V souboji 13. a 15. hráčky světového žebříčku výše umístěná Radwaňská jasně dominovala. Při vlastním podání šestadvacetiletá Polka zaváhala jen jednou ve druhé sadě a o osm let mladší soupeřce vzala servis hned pětkrát. Tokijským turnajem prošla bez ztráty setu.

Devětadvacátá hráčka světového žebříčku Beguová porazila ve finále turnaje v Soulu běloruskou kvalifikantku Alexandru Sasnovičovou 6:3, 6:1. Pětadvacetiletá Beguová na okruhu WTA zvítězila po třech letech od premiérového triumfu v Taškentu.

Ve finále ukončila nečekané tažení Sasnovičové, která v korejské metropoli nejprve musela projít kvalifikací a v hlavní soutěži pak vyhrála čtyři zápasy. Nestačila až na soupeřku, která je v žebříčku o 107 míst výše.

Barbora Strýcová do druhého kola turnaje we Wu-chanu postoupila po výhře 7:6, 6:2 nad Maďarkou Timeou Babosovou a její další soupeřkou bude druhá nasazená Ruska, která od Wimbledonu kvůli zranění pravé nohy nehrála.

S Babosovou se světová čtyřicítka Strýcová utkala potřetí a stejně jako loni v Birminghamu a letos na Australian Open zvítězila. Po vyrovnané první sadě, v níž Strýcová v tie-breaku odvrátila dva setboly a vyhrála 11:9, měl už druhý set jednoznačný průběh. Ve Wu-chanu obhajuje titul Petra Kvitová, která ve druhém kole nastoupí proti Darje Gavrilovové z Ruska.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1 000 000 dolarů)Dvouhra - finále: A. Radwaňská - Bencicová (8-Švýc.) 6:2, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů)
Dvouhra - finále: Beguová (1-Rum.) - Sasnovičová (Běl.) 6:3, 6:1. 

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu (Čína)
Dvouhra - 1. kolo: Strýcová (ČR) - Babosová (Maď.) 7:6 (11:9), 6:2, Kontaová (Brit.) - Petkovicová (13-Něm.) 6:4, 7:5, Lepchenková (USA) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:4, 6:0, Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Stosurová (Austr.) 6:2, 6:1. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články