Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bencicová bude v Tokiu hrát o titul a o elitní desítku WTA

Tokio - Švýcarská tenistka Belinda Bencicová a Polka Agnieszka Radwaňská se utkají o titul na turnaji v Tokiu. Bencicová v semifinále vyřadila nejvýše nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska 6:2, 6:4, Radwaňská si po páteční čtvrtfinálové výhře nad Karolínou Plíškovou poradila ve dvou setech i se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Belinda Bencicová
zdroj: AP autor: Eugene Hoshiko

Bencicová a Wozniacká proti sobě letos nastoupily počtvrté a znovu se z vítězství radovala osmnáctiletá Švýcarka. Světová šestka Wozniacká ji sice loni v Istanbulu porazila dvakrát 6:0, jenže od té doby ve vzájemných zápasech nezískala ani set.

V nedělním finále Toray Pan Pacific Open bude Bencicová útočit na třetí letošní titul, který by jí zároveň zajistil i premiérový posun do elitní desítky žebříčku WTA. Bývalá světová dvojka Radwaňská ještě v této sezoně žádný turnaj nevyhrála.

Do finále v Soulu prošla běloruská kvalifikantka Sasnovičová

Běloruská tenistka Alexandra Sasnovičová, 136. hráčka světového žebříčku, prošla na turnaji v Soulu z kvalifikace až do finále. V semifinále ve třech setech vyřadila slovenskou turnajovou dvojku Annu Karolínu Schmiedlovou a o titul se v neděli utká s nejvýše nasazenou Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou.

Beguová do finále postoupila přes Belgičanku Alison van Uytvanckovou, kterou zdolala snadno 6:0, 6:2, a po třech letech od triumfu v Taškentu může získat druhý turnajový titul. Od její příští soupeřky ji v pořadí WTA dělí 107 míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články