Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Pozvání, které se neodmítá. Talent Menšík trénoval pět dní s Djokovičem

Další ze snů se v minulých dnech splnil finalistovi juniorského Australian Open Jakubu Menšíkovi. Setkal se totiž se svým vzorem Novakem Djokovičem. První hráč světa ho pozval do tenisového centra v Bělehradě, kde český tenista strávil necelý týden a s dvacetinásobným grandslamovým šampionem si každý den dvě hodiny zatrénoval.

Jakub Menšík na Australian Open
zdroj: ABACA

"Mohl jsem dělat všechno, co on, a díky tomu nahlédnout pod pokličku tréninkového programu," uvedl Menšík.

Šestnáctiletý talent si vyslechl pozvání přímo od Djokoviče, který mu zavolal pár dní poté, co se vrátil z Melbourne. "Nevěřil jsem svým uším. Říkal, že viděl moje finále, kdy mě na konci třetího setu chytly křeče do stehen, ale já se snažil i za cenu bolestí zápas dohrát. Obdivně se vyjádřil k mému výkonu," popsal Menšík, jenž boj o juniorský titul v Melbourne s Američanem Brunem Kuzuharou prohrál po třech hodinách a 43 minutách.

Pět dní ve společnosti Djokoviče bere český tenista jako velkou inspiraci. "Chová se jako úplně normální člověk, je milý a vnímavý. Velkou péči věnuje svému zdraví, pečlivě naslouchá svému tělu i mysli a vše dělá opravdu naplno. I proto je tak dobrý. Těším se, že neocenitelné zkušenosti, které jsem od něj získal, zařadíme do mých tréninkových plánů i zápasů," dodal třetí hráč juniorského žebříčku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články