Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plíšková ztratila šanci na post jedničky. V Torontu padla ve čtvrtfinále s Andreescuovou

Dostala kanára a ještě má jistotu, že zatím na post světové jedničky neposkočí. Tenistce Karolíně Plíškové se nepovedlo čtvrtfinálové utkání v Torontu, když padla ve třech setech s domácí Kanaďankou Biancou Andreescuovou 0:6, 6:2, 4:6. Na první místo se tak vrátí Japonka Naomi Ósakaová a vystřídá Australanku Ashleigh Bartyovou, jež v Ontariu prohrála hned první zápas.

Karolína Plíšková na turnaji v Torontu
zdroj: ČTK/PA autor: Frank Gunn

Světová trojka Plíšková potřebovala k posunu na tenisový trůn po téměř dvou letech dopadnout v Torontu lépe než Ósakaová, kterou ve čtvrtfinále čeká repríza finále loňského US Open se Serenou Williamsovou.

Plíšková zahájila zápas s Andreescuovou katastrofálně a po necelé půlhodině dostala kanára. Druhá sada ale nabídla úplně jiný obraz hry a navrch měla česká tenistka. Při jejím vedení 5:2 si Kanaďanka vzala čas na ošetření a vrátila se s obvázaným stehnem.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková v Torontu vypadla, Bouzková si zahraje semifinále s Williamsovou

Plíšková sadu hned v následujícím gemu zakončila a v úvodu třetího setu dostala domácí naději pod tlak. Nevyužila však ani jeden z tří brejkbolů na 2:0, Andreescuová se vzpamatovala a další příležitost už české soupeřce nedala.

Sama naopak za stavu 4:4 Plíškovou zatlačila a vzala jí podání. Brejk následně potvrdila čistou hrou a postoupila do semifinále, v němž se střetne s přemožitelkou Bartyové Sofií Keninovou z USA.

Český tenis má na Rogers Cupu ve hře ještě nečekaně úspěšnou kvalifikantku Marii Bouzkovou, kterou ve čtvrtfinále čeká wimbledonská vítězka Simona Halepová z Rumunska.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články