Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Senzační jízda Bouzkové pokračuje. Napodobila Plíškovou a v Torontu už je ve čtvrtfinále

Famózní formou disponuje na Rogers Cupu talentovaná Marie Bouzková. Tenistka, která zahájila turnaj v Torontu v kvalifikaci, je po drtivém vítězství dvakrát 6:2 nad Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska už ve čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude wimbledonská šampionka Simona Halepová z Rumunska. Japonka Naomi Ósakaová porazila Polku Igu Šwiatekovou 7:6, 6:4 a dál bojuje s Karolínou Plíškovou o pozici světové jedničky.

Marie Bouzková se raduje z postupu na Rogers Cupu v Torontu
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Bouzková neztratila na prestižním podniku v dosavadních pěti zápasech ani set. Lotyšské soupeřce hned v úvodu dvakrát sebrala podání a také ve druhé sadě dominovala. Za osmdesát minut proměnila první mečbol a v žebříčku se posune minimálně o pětadvacet míst na 66. příčku.

Pražská rodačka, která před turnajem nevyhrála ani jeden ze sedmi duelů s hráčkami z elitní padesátky, si v Torontu připsala už druhý skalp grandslamové vítězky. Ve druhém kole totiž zdolala šampionku předloňského US Open Američanku Sloane Stephensovou, zatímco Ostapenková v roce 2017 triumfovala na Roland Garros.

Je nám líto, video expirovalo.
Ósakaová nezaváhala v Torontu ani se Šwiatekovou a stále je ve hře o tenisový trůn

Osmnáctiletá Polka Šwiateková vyřadila v předchozím kole Dánku Caroline Wozniackou a ani proti další bývalé světové jedničce nebyla bez šance. Vítězka loňské wimbledonské juniorky v prvním setu neproměnila setbol a prohrála ho až v tie-breaku.

Ósakaovou čeká ve čtvrtfinále Serena Williamsová, která vyřadila Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou. Střetnou se poprvé od loňského finále US Open, v němž slavila Japonka. Šestatřicetiletá Američanka tehdy neunesla průběh utkání a za nadávky rozhodčímu a další erupce vzteku dostala pokutu 17 tisíc dolarů.

Plíšková bude mít mezi poslední osmičkou přece jen "snadnější" úkol - domácí naději Biancu Andreescuovou. Aby se česká tenistka znovu stala světovou jedničkou, musí postoupit do finále, případně v něm Ósakaovou porazit.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch):

Dvouhra - 3. kolo: Bouzková (ČR) - Ostapenková (Lot.) 6:2, 6:2, Ósakaová (2-Jap.) - Šwiateková (Pol.) 7:6 (7:4), 6:4, S. Williamsová (8-USA) - Alexandrovová (Rus.) 7:5, 6:4, Halepová (4-Rum.) - Kuzněcovová (Rus.) 6:2, 6:1. 

Čtyřhra - čtvrtfinále: Grönefeldová, Schuursová (Něm./Niz.) - Melicharová, Peschkeová (7-USA/ČR) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články