Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková začala v Brisbane sezonu třísetovou výhrou, dál jde i Kvitová

Karolína Plíšková začala sezonu a cestu za obhajobou titulu na turnaji v Brisbane třísetovou výhrou. Světová i nasazená dvojka zvítězila ve 2. kole nad domácí Ajlou Tomljanovicovou 6:4, 6:7 a 6:1. Do čtvrtfinále prošla i nasazená pětka Petra Kvitová, která porazila ruskou kvalifikantku Ljudmilu Samsonovovou jasně za hodinu 6:3 a 6:2.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

"Jsem tady déle než dva týdny, takže jsem ráda, že jsem konečně hrála zápas. První duel sezony je vždy těžký bez ohledu na to, jak mi to šlo v tréninku," řekla na webu WTA Plíšková, která si k výhře pomohla dvanácti esy a 39 vítěznými míči.

Ve čtvrtfinále se dvojnásobná vítězka turnaje střetne s Alison Riskeovou. Američanka v předchozích dvou kolech vyřadila dvě Češky - nejdříve si poradila s Karolínou Muchovou a poté s Barborou Strýcovou. Plíšková současnou světovou devatenáctku porazila ve všech šesti vzájemných zápasech.

Kvitová využila v utkání se 129. hráčkou žebříčku všechny tři brejkboly. "Čelila jsem velmi tvrdému servisu, ale byla to výzva. Občas trénuju s klukama, takže jsem na to byla připravená. Mám z postupu radost," řekla Kvitová na kurtu.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková začala sezonu výhrou nad Tomljanovicovou

O semifinále bude hrát překvapivě s Američankou Jennifer Bradyovou. Hráčka z kvalifikace totiž vyřadila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou 6:4 a 7:6.

"Hrála úžasně, určitě vyhrála zaslouženě," uznala australská vítězka loňského French Open a Turnaje mistryň. Bartyová se dopustila 26 nevynucených chyb a nestačila na jistou hru Bradyové od základní čáry. Po úspěšné kvalifikaci a vyřazení bývalé světové jedničky Rusky Marie Šarapovové se čtyřiadvacetiletá Američanka dočkala největší výhry.

"Je to neskutečné. V našich předchozích dvou zápasech byla Ash dominantní. Dneska jsem nechtěla jen hrát, ale hrát na vítězství," řekla Bradyová. S Kvitovou se zatím utkala jednou, loni v Dubaji vyhrála česká tenistka po třísetové bitvě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články