Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Turnaje v Montrealu a Torontu znají své vítěze: Popyrin a Pegulaová

Australský tenista Alexei Popyrin a Američanka Jessica Pegulaová vyhráli turnaje v Kanadě. Popyrin porazil v Montrealu ve finále Rusa Andreje Rubljova za hodinu a půl 6:2, 6:4 a získal nejcennější z jeho dosavadních tří titulů na okruhu ATP. Americká tenistka zdolala ve finále Canadian Open v Torontu krajanku Amandu Anisimovovou za hodinu a půl 6:3, 2:6, 6:1 a obhájila titul. Na okruhu WTA letos slavila druhý triumf a celkově pošesté.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Popyrin vyhrál turnaj v Montrealu

Popyrin, který cestou k němu vyřadil čtyři nasazené hráče a navázal na triumfy v Singapuru a Umagu, začal finále proti turnajové pětce pěti vítězným fiftýny v řadě a první set díky dvěma brejkům hladce získal. Druhá sada byla vyrovnanější, za stavu 3:2 Popyrin jedinkrát v utkání ztratil servis, ale hned vzápětí si vzal brejk zpět a nakonec proměnil třetí mečbol. Ve finále zaznamenal deset es.

Díky triumfu si pětadvacetiletý Popyrin polepší v žebříčku z 62. na životní 23. místo. Rubljov se posune z osmé na šestou příčku.

Třicetiletá turnajová trojka Pegulaová v prvním čistě americkém finále od roku 2001 s přehledem získala první set, v němž při svém podání ztratila jediný fiftýn. Ve druhém o osm let mladší Anisimová zpřesnila hru a vyrovnala, ale rozhodující sada už byla znovu jasnou záležitostí zkušenější tenistky.

Pegulaová porazila Anisimovou i potřetí a svou bilanci na kanadském turnaji elitní kategorie, který pořádají střídavě Toronto a Montreal, vylepšila na 17:2. Díky tomu se stala první hráčkou, která obhájila titul od roku 2000, kdy to dokázala Švýcarka Martina Hingisová.

Turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 8,122 428 dolarů):

Dvouhra – finále:

Popyrin (Austr.) – Rubljov (5-Rus.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Granollers, Zeballos (1-Šp./Arg.) – Ram, Salisbury (3-USA/Brit.) 6:2, 7:6 (7:4).

Turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 3,211 715 dolarů):

Dvouhra – finále:

Pegulaová (3-USA) – Anisimovová (USA) 6:3, 2:6, 6:1.

Čtyřhra – finále:

Dolehideová, Krawczyková (3-USA) – Dabrowská, Routliffeová (1-Kan./N. Zél.) 7:6 (7:2), 3:6, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články