Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plíšková si zahraje finále. Siniaková má premiérový titul ze čtyřhry

Hongkong – Potřetí v tomto roce si Karolína Plíšková zahraje o titul. Česká tenistka porazila v semifinále turnaje v Hongkongu Alison van Uytvanckovou z Belgie 6:1, 4:6, 6:4. První titul v kariéře v deblu vybojovala v Taškentu osmnáctiletá Kateřina Siniaková. Česká hráčka společně se Srbkou Aleksandrou Kruničovou ve finále porazily ruskou dvojici Margarita Gasparjanová, Alexandra Panovová 6:2, 6:1.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/Xinhua/ autor: Wang Lei

Soupeřkou Plíškové bude ve finále Němka Sabine Lisická, která vyřadila Francescu Schiavoneovou z Itálie 6:3, 3:6, 6:2.

Dvaadvacetiletá Plíšková už letos hrála finále v únoru v Pattayi a v květnu v Norimberku, v obou případech však prohrála. Jejím jediným dosavadním úspěchem tak je loňské vítězství na turnaji v Kuala Lumpuru, kde na okruhu WTA bojovala o titul vůbec poprvé.

"Ráda bych vyhrála další finále," řekla Plíšková. "Chci se do konce roku dostat do světové dvaatřicítky, abych to měla jednodušší na Australian Open," naznačila, že by chtěla být v lednu v pavouku prvního grandslamu sezony v Melbourne mezi nasazenými. Už nyní se bez ohledu na výsledek finále v Hongkongu posune v žebříčku WTA z 36. na 32. místo a vytvoří si nové maximum.

Proti Van Uytvanckové ovládla Plíšková bez problémů úvodní sadu, ve druhé ale pustila soupeřku do vedení 2:0 a ztrátu už nesmazala. Ve třetí se scénář opakoval, tentokrát ale česká hráčka dokázala srovnat na 4:4 a nakonec i dotáhnout utkání k postupu.

"I přesto, že jsem zápas dobře začala, tak jsem cítila, že moc dobře nepodávám. Ve druhém se to projevilo, já znervózněla," řekla Plíšková. "Ve třetím setu jsem se ale uklidnila a začala hrát zase lépe."

S finalistkou loňského Wimbledonu Lisickou se Plíšková utkala zatím dvakrát a oba letošní zápasy prohrála. Německá tenistka bude usilovat o čtvrtý titul v kariéře a první od srpna 2011.

V Hongkongu je navíc Plíšková i ve hře o titul ve čtyřhře, ve které spolu s dvojčetem Kristýnou postoupily do finále. V semifinále vyřadily jinou sesterskou dvojici Čchan Chao-čching a Čchan Jüng-jan z Tchaj-wanu po setech 6:4, 4:6, 10:6 a zahrají si o třetí společný triumf.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu:

Dvouhra - semifinále: Karolína Plíšková (3-ČR) - Van Uytvancková (Belg.) 6:1, 4:6, 6:4, Lisická (1-Něm.) - Schiavoneová (It.) 6:3, 3:6, 6:2.

Čtyřhra - semifinále: Kristýna Plíšková, Karolína Plíšková (3-ČR) - Čchan Chao-čching, Čchan Jüng-jan (1-Tchaj-wan) 6:4, 4:6, 10:6.

Siniaková slaví v Taškentu první titul ve čtyřhře na okruhu WTA

Osmnáctiletá Kateřina Siniaková získala v Taškentu první deblový titul na okruhu WTA v kariéře. Česká hráčka turnaj ovládla společně se Srbkou Aleksandrou Kruničovou, ve finále porazily ruskou dvojici Margarita Gasparjanová, Alexandra Panovová 6:2, 6:1.

Siniaková dosud sbírala úspěchy jen na turnajích nižší kategorie ITF, na svém kontě má pět titulů ve dvouhře a čtyři ve čtyřhře. Letos ovládla obě kategorie v Mariboru, ve čtyřhře triumfovala s krajankou Barborou Krejčíkovou. Na okruhu WTA byla blízko premiérovému úspěchu letos v červenci ve Stanfordu, kde si zahrála finále čtyřhry po boku Polky Pauly Kaniaové.

Dvouhru v Taškentu vyhrála Karin Knappová, která v uzbecké metropoli rovněž oslavila premiérový titul na okruhu WTA. Třetí nasazená sedmadvacetiletá Italka ve finále porazila turnajovou jedničku Bojanu Jovanovskou 6:2, 7:6 a oplatila jí tak letošní porážku z Madridu.

Tenisový turnaj žen v Taškentu:

Dvouhra - finále: Knappová (3-It.) - Jovanovská (1-Srb.) 6:2, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - finále: Kruničová, Siniaková (Srb./ČR) - Gasparjanová, Panovová (Rus.) 6:2, 6:1.

Hradecká si v Québecu semifinále nezahraje, vyřadila ji Williamsová

Pouhé dva míčky dělily Lucii Hradeckou od toho, aby na turnaji v kanadském Québecu vyřadila favorizovanou Venus Williamsovou a postoupila mezi nejlepší čtyři. Česká tenistka však dramatický závěr rozhodující třetí sady nezvládla a s nasazenou jedničku nakonec prohrála 3:6, 6:4 a 6:7.

Devětadvacetiletá Hradecká ztratila první sadu za 33 minut, ve druhé ale dokázala vyrovnat. V rozhodujícím setu pak při soupeřčině podání vedla 6:5 a 30:0, Williamsová ale servis udržela. O výhře nakonec turnajová jednička rozhodla v tie-breaku, kde sice prohrávala 2:3, díky pěti bodům za sebou však postoupila.

Hradecká tak dopadla stejně jako její někdejší deblová partnerka Andrea Hlaváčková, která ve čtvrtfinále nestačila na Němku Julii Görgesovou. V Québecu si však alespoň vylepšila letošní bilanci na okruhu WTA a zaznamenala první vítězný zápas ve dvouhře od Australian Open.

Tenisový turnaj žen v Québecu:

Dvouhra - čtvrtfinále: V. Williamsová (1-USA) - Hradecká (ČR) 6:3, 4:6, 7:6 (7:3), Rogersová (4-USA) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:2.

Semifinálové dvojice: V. Williamsová - Rogersová, Görgesová (5-Něm.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články