Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hlaváčková a Hradecká jsou v Québecu ve čtvrtfinále

Québec Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká postoupily na turnaji v Québecu do čtvrtfinále. Hlaváčková porazila druhou nasazenou Ajlu Tomljanovičovou z Chorvatska 6:3, 3:6, 6:3, její bývalá deblová partnerka Hradecká vyřadila osmnáctiletou krajanku Barboru Krejčíkovou po setech 3:6, 7:5 a 6:2.

Fedcupová šampionka Hlaváčková v předchozím kole kanadského turnaje na tvrdém povrchu vyhrála na okruhu WTA první zápas od konce ledna. Českou hráčku, jež se v žebříčku dvouhry propadla až na 193. pozici, středeční úspěch povzbudil a i podruhé v kariéře si poradila s Tomljanovičovou. Jednadvacetiletá Chorvatka je přitom v pořadí WTA o 127 míst výše.

Pokud by Hlaváčková dokázala vyřadit i příští soupeřku Julii Görgesovou z Německa, vyrovnala by si letošní maximum, kterým bylo semifinále v Pattaye. Jejím životním úspěchem ve dvouhře je loňské finále v Bad Gasteinu, v deblu má na kontě 14 titulů.

Podobně před Québecem herně strádala i Hradecká, 181. hráčka žebříčku WTA, která naposledy vyhrála singlový zápas na lednovém Australian Open. Proti Krejčíkové nezačala dobře, prohrávala 3:6 a 0:2, ale duel dokázala otočit a její další soupeřkou může být bývalá světová jednička Venus Williamsová.

Krejčíková, 214. hráčka světa, prošla do hlavní soutěže v Québecu z kvalifikace a na okruhu WTA debutovala. Ve výčtu úspěchů už ale má tři deblové juniorské tituly z grandslamů nebo sedm triumfů ve dvouhře na turnajích ITF.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články