Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plíšková s Vondroušovou pojedou do Wimbledonu bez vítězství na trávě, v Eastbourne obě skončily v prvním kole

Jak Karolína Plíšková, tak Markéta Vondroušová pojedou do Wimbledonu bez jediného vyhraného zápasu na letošní trávě. Obě Češky stejně jako minulý týden v Berlíně prohrály hned svůj první duel i na turnaji v Eastbourne. Desátá hráčka světového žebříčku Plíšková podlehla 6:2, 2:6, 2:6 Italce Camile Giorgiové, Vondroušová 3:6, 6:7 Ons Džabúrové z Tuniska.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS

Dvojnásobná vítězka z Eastbourne Plíšková na kurtu vládla jen v prvním setu, který získala za necelou půl hodinu. Pak se ale její soupeřka, které patří 75. místo v žebříčku, rozehrála k velkému výkonu. Ve zbylém průběhu zápasu Giorgiová zasypávala favorizovanou Češku vítěznými údery, vzala jí pětkrát servis a po sto minutách duel ukončila při třetím mečbolu.

Plíšková tak neobhájí v Eastbourne titul z roku 2019, kdy se turnaj hrál naposledy, a v pondělí poprvé od roku 2016 vypadne z top 10 žebříčku. Nyní je v elitní desítce 230. týden za sebou, což je druhá nejdelší aktuální série po Rumunce Simoně Halepové (367 týdnů).

Ve wimbledonské generálce v Eastbourne, jejíž na pondělí plánovaný začátek byl zrušen kvůli dešti, neuspěla ani další Češka Vondroušová. Minulý týden v Berlíně podlehla pozdější vítězce celého turnaje Ljudmile Samsonovové z Ruska, dnes nestačila na Džabúrovou, jež triumfovala na souběžně hrané akci WTA Tour v Birminghamu. Vondroušová měla dobrou šanci na zisk druhé sady díky vedení 4:1 v tie-breaku, pak ale prohrála šest míčků za sebou a tím i zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články