Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Plíšková otočila derby s Noskovou a drží si formu, Vondroušová a Siniaková v Dauhá dohrály

Ve velmi dobrém tenisovém rozpoložení se aktuálně nachází Karolína Plíšková. Po zisku titulu v Kluži totiž zdárně postupuje turnajem také v Dauhá, kde v osmifinále porazila Lindu Noskovou 3:6, 7:5, 6:1. Na druhé soupeřce naopak ztroskotala Markéta Vondroušová, která podlehla 5:7, 3:6 Rusce Anastasiji Pavljučenkovové. A vypadla i Kateřina Siniaková po porážce 5:7 a 3:6 s Danielle Collinsovou z USA.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Issei Kato

Jednatřicetiletá Plíšková prodloužila vítěznou sérii už na osm zápasů. O semifinále si zahraje s další bývalou světovou jedničkou Naomi Ósakaovou. Japonka, která se k tenisu vrací po mateřské pauze, postoupila bez boje.

Proti Noskové neudržela Plíšková v úvodním setu výhodu brejku a ve druhé sadě byla blízko vyřazení. Devatenáctiletá Češka ale za stavu 5:4 nedokázala duel dopodávat. Šampionka z Dauhá z roku 2017 pak získala ještě dalších pět gemů v řadě a soupeřku už zpět do střetnutí nepustila. S Ósakaovou se utká posedmé, ve vzájemných měřeních sil vede 4:2.

Konečná stanice pro Vondroušovou i Siniakovou

Vondroušová do zápasu vstoupila dobře a ujala se vedení 3:1. Pak ale ztratila čtyři gemy za sebou. Následně dokázala srovnat, jenže za stavu 5:6 potřetí přišla o servis a první sadu získala Pavljučenkovová.

Ve druhém dějství už Češka na soupeřku nestačila. Pavljučenkovová si vypracovala náskok 4:1 a utkání dotáhla k vítězství. Rodačka ze Sokolova s aktuálně 32. hráčkou žebříčku WTA prohrála poprvé, v předchozích dvou vzájemných duelech v roce 2021 s ní neztratila ani set.

Pavljučenkovová ve čtvrtfinále vyzve Collinsovou. Bývalá světová sedmička, která po sezoně ukončí kariéru, výhrou nad Siniakovou navázala na druhé kolo, v němž vyřadila jinou českou hráčku Marii Bouzkovou.

Siniaková naopak nenavázala na předchozí skalp světové trojky Cori Gauffové. Proti Collinsové sice v první sadě otočila z 1:3 na 4:3, ale další tři gemy patřily Američance. Ve druhém setu Češka odvrátila dva mečboly, na vyrovnání to však nestačilo.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch:)

Dvouhra – 3. kolo: Pavljučenkovová (Rus.) – Vondroušová (6-ČR) 7:5, 6:3, Collinsová (USA) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:3, Fernandezová (Kan.) - Čeng Čchin-wen (5-Čína) 7:5, 6:3, Ósakaová (Jap.) - Curenková (Ukr.) bez boje, Plíšková - Nosková (obě ČR) 3:6, 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články