Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Nosková si v Dauhá vyšlápla na Sakkariovou, Siniaková na Gauffovou. V osmifinále je i Plíšková

Úspěšné úterní utkání má za sebou trojice českých tenistek v Dauhá. Kateřina Siniaková zdolala 6:2 a 6:4 třetí hráčku světa Američanku Cori Gauffovou, vítězka turnaje z roku 2017 a nedělní šampionka z Kluže Karolína Plíšková si ve třech setech poradila s Anastasií Potapovovou z Ruska a její další soupeřkou bude Linda Nosková. Devatenáctiletá hráčka totiž vyhrála 3:6, 7:6 a 7:5 nad světovou devítkou Marií Sakkariovou z Řecka. Vypadla naopak Marie Bouzková a v Rotterdamu také Jiří Lehečka.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Siniaková vyřadila v Dauhá světovou trojku Gauffovou

Siniaková nedala v prvním setu úřadující šampionce US Open sebemenší šanci. Vstup do druhého ale patřil Gauffové a ujala se vedení 4:0. Rodačka z Hradce Králové však předvedla famózní obrat, když získala šest gemů za sebou a při prvním mečbolu zápas ukončila.

V osmifinále narazí na další Američanku Danielle Collinsovou. Finalistka loňského Australian Open si totiž ve druhém kole poradila 6:4 a 7:5 s Bouzkovou. Češka ve druhé sadě nevyužila vedení 4:2 a nakonec s bývalou světovou sedmičkou prohrála za hodinu a 55 minut.

Noskové vstup do utkání se Sakkariovou nevyšel a po ztrátě prvního dějství čelila ve druhém za stavu 4:5 při vlastním servisu mečbolu. Dokázala ho ale odvrátit a v tie-breaku uspěla 7:2. Ve třetím dějství čtvrtfinalistka letošního Australian Open získala rozhodující brejk na 6:5 a výhodu už udržela.

Její příští soupeřka Plíšková bez problémů získala první set a pak vedla už 4:1, ale Potapovová si vynutila rozhodující sadu. Do ní dvojnásobná grandslamová finalistka nevstoupila dobře a Ruska si vypracovala náskok 4:2. Plíšková však čtyřmi hrami za sebou skóre otočila a po sedmém vítězství v řadě postoupila do osmifinále.

Lehečka nevyužil trio mečbolů

Lehečka měl velmi blízko k vítězství nad osmým hráčem žebříčku ATP Hubertem Hurkaczem, ale polskému favoritovi po téměř dvou a půl hodinách podlehl v tie-breaku třetího setu 9:11. V zápase prvního kola nevyužil tři mečboly, naopak pět jich Hurkaczovi odvrátil – z toho tři už ve druhém setu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lehečka v Rotterdamu vypadl se světovou osmičkou

Dvaadvacetiletý Čech, který v lednu získal v Adelaide premiérový titul na elitním okruhu, ztratil první sadu poté, co neudržel ve čtvrtém gamu servis. Ve druhé sadě byl blízko vyřazení, ale tie-break otočil ve svou výhru 11:9 a po stejně dramatickém průběhu ztratil třetí set. Hurkacz ho zakončil osmnáctým esem, Lehečka mu nasázel čtrnáct es. Loňské semifinále nicméně v Rotterdamu neobhájí.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch):

Dvouhra – 2. kolo: Siniaková (ČR) – Gauffová (2-USA) 6:2, 6:4, Plíšková (ČR) – Potapovová (Rus.) 6:1, 5:7, 6:4, Nosková (ČR) – Sakkariová (7-Řec.) 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, Collinsová (USA) – Bouzková (ČR) 6:4, 7:5, Čeng Čchin-wen (5-Čína) – Linetteová (Pol.) 6:2, 2:6, 6:3, Alexandrovová (14-Rus.) – E. Andrejevová (Rus.) 6:0, 3:6, 6:1, Navarrová (16-USA) – Mertensová (Belg.) 6:1, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) – Kosťuková (Ukr.) 2:1 skreč, Fernandezová (Kan.) – Badosaová (Šp.) 0:6, 6:2, 6:3, Azarenková (Běl.) – Wang Sin-jü (Čína) 7:6 (7:2), 6:2, Rybakinová (3-Kaz.) – Ču Lin (Čína) 6:2, 6:1, Curenková (Ukr.) – Džábirová (4-Tun.) 6:3, 6:2, Ostapenková (8-Lot.) – Kalininová (Ukr.) 6:0, 6:3, Ósakaová (Jap.) – Martičová (Chorv.) 6:3, 7:6 (11:9).

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: Hurkacz (4-Pol.) – Lehečka (ČR) 6:3, 6:7 (9:11), 7:6 (11:9), Rubljov (2-Rus.) – Bergs (Belg.) 7:5, 6:3, Struff (Něm.) – Davidovich (Šp.) 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články