Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Plíšková: Nebyl to můj nejlepší zápas. Ale zůstávala jsem v klidu

Karolína Plíšková se necítila dobře fyzicky ani tenisově, ale víra ji neopouštěla. Zápas třetího kola s temperamentní Ons Džabúrovou z Tuniska zvládla díky zkušenostem ve třech setech.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Michael Owens

Zprvu se přitom zdálo, že favorizovaná turnajová trojka Plíšková má zápas pod kontrolou. Vedla 6:1 a 2:0, pak se ale zápas zkomplikoval.

Ve třetí sadě však dokázala duel dopodávat a přes problémy o sebe neměla strach. "Ne. Ale nebyl to nejlepší zápas, nehrálo se mi dobře. Zůstávala jsem ale v klidu," ujistila Plíšková.

Občas to vypadalo, že to v poslední české zástupkyni v turnaji pořádně vře. Když ve druhém setu ztratila pátý game v řadě, práskla raketou o zem. "Štvalo mě, jak se zápas zkomplikoval," řekla.

Na letních amerických turnajích rozbila druhou raketu. "Mám jich ještě pět, pořád dobrý. A mně pak bylo docela dobře, fajn," usmála se.

O druhý set sice přišla, ale ve třetím odskočila do vedení 4:1. Džabúrová ještě zahrozila, ale Plíšková brejkboly na 4:4 odvrátila.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková přes problémy postoupila do osmifinále US Open

"Na tříseťáky si věřím. Vím, že už mě další set nečeká, tak jsem schopná nechat na kurtu úplně všechno, i když už sil třeba nemám tolik. Takhle se mi daří zápasy otáčet," řekla Plíšková.

Sama uznala, že nehrála dobře a necítila se ideálně ani fyzicky. Vydržela ale psychicky silná a utkání dotáhla k postupu.

"Jsem si vědomá, že jsem schopná zápas vybojovat, aniž by to byl krásný tenis. Jsem schopná sama najít cestu k vítězství. Někdy dobře zaservíruju, jindy počkám na chybu. Mám pro to trošku cit."

Na dvorci Louise Armstronga měla problém s energií. Zvláště ve třetím setu občas po několika míčcích vůbec neběžela.

"Tak nějak to byla kombinace všeho. Bylo teplo, i když ne obrovský, zápas byl nahoru dolů a grandslamy jsou dlouhé. Tak si myslím, že takovýhle den může přijít, a nevím ani proč," uvedla Plíšková.

Z tempa předloňskou světovou jedničku vyvedla ošetřování Tunisanky ve druhé sadě. Temperamentní sokyně pak riskantně napalovala míče a hrála nepředvídatelně.

"Vím, že od ní musím čekat všechno. Jednou se vzteká, pak se raduje. Je trošku herečka. Navíc když jsem rozjetá a ona si dvakrát za sebou zavolá ošetření, člověka to může přibrzdit. Což se i stalo, ale má na to právo," řekla Plíšková.

V duelu o čtvrtfinále se v neděli utká s Johannou Kontaovou. S Britkou má pozitivní bilanci 6:1 a letos ji porazila na antuce v Římě.

"Letos se jí daří výborně. Byla v semifinále v Paříži a ve čtvrtfinále v Londýně. Vždycky jsem ji vnímala jako výbornou tenistku. Má slušný servis, velké zbraně," řekla Plíšková o Kontaové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články